no

Kvíz: téli vagy nyári kollekció?

clke

Az őszi divatheteken, a 2014-es nyári kollekciókat mutatták be a világ legjobb tervezői. Már régen téma, hogy a fél éves csúszás rosszat tesz a márkáknak, a ruhákat megunják a vásárlók, mire valóban a boltokba kerülnek, és a tervezők is hajlamosak ősszel téliesebb stílusú ruhákat kifutóra küldeni, hiába kéne már a 2014-es nyárról fantáziálni, mégis így működik a divatipar.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A nyári ruhák téliesedésének, és a tavasszal felvonultatott őszi ruhák nyáriasodásának az is az oka lehet, hogy akik tehetik – főként a celebek –, azonnal hordani kezdik a kifutós ruhákat, így praktikusabb olyat tervezni, ami se márciusban, se majd októberben nem néz ki hülyén. (Erről egyébként ebben a cikkünkben is olvashattak már.) A divathetek pörgése nem csak az átlagembert kavartja meg, legutóbb például Blake Lively vesztette el a fonalat:

„Elég mókásan kezdődött az egész, mert azt kérdeztem: kíváncsi vagyok, milyenek lesznek a kollekciók, világos, vagy sötét tónusúak? És erre valaki azt mondta: hát persze, hogy világosak, hiszen ezek tavaszi ruhák. Mire azt mondtam: dehogy, ezek téliek! Ő meg: nem, tavasziak! Ősszel minek mutatnák be őszi ruhákat? És tényleg, furcsa, hogy annak ellenére, hogy ennyire az életem része a divat, ezzel megkavarodok…” – mondta a színésznő a brit Vogue-nak a milánói divathéten. A Huffington Post szerint azonban érthető Lively zavartsága, hisz a fene se tudja követni a sok elő-őszi, őszi-téli, kora-tavaszi, nyári és resort kollekciót.

Kvízünkben mi most csak nagy divatházak – Dolce & Gabbana, Chanel, Dior, Armani, etc. – 2014-es tavaszi-nyári és 2013-as őszi-téli kollekcióit szerepeltetjük: így is nehéz lesz időnként megtippelni egy-egy pasztell ruha láttán, hogy ez most a meleg időszakra készült, vagy télire szánta a tervező. Ha elindítja a kvízt, 15 kérdéssel fog találkozni, elöljáróban annyit árulunk el, hogy nyolc képen nyári kollekciós darab szerepel. De többet tényleg nem segítünk, kezdődhet a játék!

A játék lezárult.

   

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra