Az önök szerint legstílusosabb celebek 2013-ban

Rutinos Dívány-olvasók megfigyelhették, hogy 2013-ban minden hetet Kinek áll jobban? posztokkal nyitottunk, amelyben őket kértük meg, szavazzanak, hogy melyik celeben tetszik nekik ugyanaz a ruha vagy kompozíció. Arra gondoltunk, hogy az évet (és magát a sorozatot) nem is zárhatnánk szebben, ha statisztikát készítenénk belőle – és ezzel együtt az önök szavazási szokásaiból.

Megtudhatja többek között, hogy hány híresség szerepelt a rovatunkban; ki az, akit leginkább kedveltek; melyik verseny volt a legszorosabb és a leginkább megalázó; de azokat a posztokat is megmutatjuk, ahol a szokásostól eltérő volt a koncepció.

Általánosságban

A párbajokban a celebek vagy egymással, vagy a rajtuk lévő ruha kifutón látott verziójával csaptak össze. A 189 szereplő közül 147 volt a híresség és 42 esetben mutattunk be manökeneket: legtöbbször Dior és Louis Vuitton ruhakölteményeket (nyolc illetve három alkalommal) láthattak viszont a csatákban.

A legtöbbet látott celebnők Kim Kardashian és Kate Middleton (14, illetve 11-szer) voltak, de ezt annak köszönhetik, hogy a legutóbbi rendhagyó posztunkban mindegyiktől 10-10 outfitet állítottunk párba. Szintén emiatt "nyert" a következő párosunk, Victoria Beckham és Anna Wintour (8, illetve 6 eset) is, az ő gigaposztjukban 5-5 összeállítást láthattunk tőlük. Az 5. helyezett Jennifer Lawrence-nek is külön bejegyzést szenteltünk, ahol a Dior-ruháinak manökenen látott verzióival versenyzett. Így "tisztán" Rosie Huntington-Whiteley és Zoe Saldana győzött, mindkettőjüket öt-öt alkalommal láthattuk.

Celeb neve Ennyiszer láthattuk viszont
Kim Kardashian 14 alkalommal
Kate Middleton 11 alkalommal
Victoria Beckham 8 alkalommal
Anna Wintour 6 alkalommal
Jennifer Lawrence 5 alkalommal
Rosie Huntington-Whiteley 5 alkalommal
Zoe Saldana 5 alkalommal

Összesen 413 ezer szavazatot adtak le, melyből közel 300 ezer érkezett a hagyományos (három párt bemutató) posztok keretében. Voltak olyan esetek is, amikor ennél több ember szerepelt, itt összesen 110 ezer voksot adtak le. Ezek közül a legtöbb a fent említett Kate Middleton - Kim Kardashian cikkhez érkezett, 82 ezer.

Egyik listában sem szerepelnek előkelő helyen, de az idei év legfurcsább párosa minden bizonnyal Grimes és 2Chainz volt.
Egyik listában sem szerepelnek előkelő helyen, de az idei év legfurcsább párosa minden bizonnyal Grimes és 2Chainz volt.Jamie Mccarthy / Europress / Getty

A legek..

A legtöbb szavazatot Katalin hercegné kapta az ominózus posztban, a zöld ruhája 7500 embernek tetszett. A legkevesebb szegény Amy Ryannak jutott, aki fehér, itt-ott kivágott ruhájában maradt alul Lucy Liuval szemben. A legnagyobb szavazatkülönbség Jennifer Lawrence nevéhez fűződik, akit Oscar-gálás ruhájában állítottunk a kifutós verzió mellé és 4500-zal több embernek tetszett ő, mint a manöken. A legszorosabb verseny Alexa Chung és Fan Bingbing között alakult ki, a Valentino-ruha annyira jól mutatott mindkettőjükön, hogy Chung csak 6 szavazattal maradt alul vetélytársával szemben.

A legnagyobb arányú győzelem is Lawrence nevéhez fűződik, a Futótűz premierjén viselt egyik Dior haute couture ruhaköltemény a szavazók 92%-ának rajta tetszett inkább, mintsem a modellen. A megoszlást tekintve a legszorosabb harcot Gwen Stefani és a Balmain manökenje vívta: a sokszámjegyű bőrnadrág 0,6 százalékpontos különbséget okozott csak.

A rendhagyó posztok

Akadtak olyan esetek, amikor háromnál több pár vagy triók versengtek a jobban öltözött címért. Ilyen volt az, amikor Michelle Obama ruháját Jessica Albán kívül Huma Abedin is viselte, vagy amikor keppet viselt Cara Delevingne testvére Poppy Delevingne, Stella McCartney és Victoria Beckham is. De akadt olyan is, amikor három trió, azaz kilenc celeb küzdött egymással, és a már sokat emlegetett Middleton-Kardashian párbajon kívül szemtanúi lehettünk Beckhamné és a Vogue-főszerkesztő Anna Wintour ötmenetes mérkőzésének is.

Amikor nem ketten, hanem hárman harcoltak egymással. Poppy Delevingne, Stella McCartney és Victoria Beckham.
Amikor nem ketten, hanem hárman harcoltak egymással. Poppy Delevingne, Stella McCartney és Victoria Beckham.Kgc-143 / Northfoto

Érdekesség

Megfigyeltük, hogy a posztok vége felé haladva egyre fogy a szavazási kedv. Míg az első párokra az év során összesen 103 ezer, átlagosan 1360 szavazat érkezett, addig a másodikakra már csak 99 ezer és 1300, az utolsókra pedig 96 ezer, illetve 1270. Lehet, hogy a fotókon kívül a sorrend is befolyásolta önöket a döntésben, ugyanis azokra, akik elsőként szerepeltek a posztban átlagosan 1500, az utolsóként felsoroltakra 1044 voks érkezett.

Az abszolút kedvencek

Összesítettük a celebekre érkező szavazatokat, így megtudtuk, hogy kik voltak 2013-ban az önök kedvencei. Kate Middletonra összesen 66 ezerszer kattintottak, őt követi Kim Kardashian 22 ezer vokssal, a képzeletbeli dobogó legalján pedig Jennifer Lawrence áll 13 ezerrel. A rangsor első tíz helyezettjét az alábbi táblázatban találja, a galériánkba pedig egy-egy szettet választottunk mindegyiktől. Döntse el ön, hogy ki legyen az idei év abszolút győztese, szavazzon!

Celeb neve Szavazatok száma 2013-ban
Kate Middleton 66 178 darab
Kim Kardashian 22 275 darab
Jennifer Lawrence 12 930 darab
Zoe Saldana 11 457 darab
Emma Watson 10 764 darab
Victoria Beckham 8 654 darab
Rosie Huntington-Whiteley 7 525 darab
Naomie Harris 7 183 darab
Adriana Lima 5 561 darab
Monica Bellucci 5 384 darab

Szerintem 2013 legstílusosabb celebje nem más, mint

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek