Egyelőre semmire sem jó a Style Eyes

Nagyon friss még a Style Eyes nevű applikáció (Androidra itt, iOS-ra itt letölthető), mely ha egyszer elkezd rendesen működni, szerintünk tarolni fog. Velünk a 444-en jött szembe, hogy ilyen egyáltalán létezik, azaz végre van egy program, ami fénykép alapján megmondja, milyen márkájú ruhát visel az, aki a képen szerepel, és rögtön ajánl is pár hasonlót (vagy ugyanazt), árral, lelőhellyel együtt.

Szuperség, hisz minden nőnek van legalább egy olyan sztorija, hogy ugyan nagyon tetszett neki egy ismeretlenen egy ruhadarab, de nem mert odamenni megkérdezni honnan van, és azóta is olyat keres, de hiába. Mostantól a bátortalanabbak kérdés nélkül is lenyomozhatják más menő cuccait – elvileg. Gyakorlatilag öt ruhadarabot mutattunk a programnak és nem talált még hasonlót se egyikhez se, pedig nem volt nehéz a feladvány, egy fekete tréningfelső ajánlásával már beljebb lennénk. Részletek a folytatásban.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A Style Eyes-t nem valami nehéz használni, tudni kell fényképezni az okostelefonnal és nagyjából ennyi. Ha megvan a fotó, hat kategóriára kereshetünk – ruha, felső, póló, blúz, szoknya és táska – és a keresés végén a fényképen szereplő ruhához hasonlót kapunk, ha minden jól megy.

Egyelőre nem megy minden jól, mert csak meghatározott márkák ruhái közül kapunk ajánlást, melyek egy része Magyarországon nincs is jelen, így hiába ajánlja fel az app, hogy menjek a Warehouse-ba zebracsíkos felsőért, mert csak 29 font lesz, esélyem sincs követni tanácsait, ráadásul nem is zebracsíkost kerestem. A Mulberry-t, Kangolt, Marks & Spencert, Proenza Schoulert, Nextet, Selfridges-t, Dorothy Perkinst és Fendit is szívesen ajánlja, már ha nem dob vissza találat nélkül a kezdőlapra.

Én próbálkoztam egy sötétkék Mulberry-fazonú táskával, amire ajánlott egy rakat púderszín clutchot, majd egy közel 10 éves Calvin Klein táska jött, amire ajánlatként érkezett kép egy barna Mulberryről és valamiért pár Louis Vuitton táskáról is, viszont egészen meghatódtam, mert bár a táskán nyoma nincs a CK betűknek, kidobott az alkalmazás egy ilyen mintás Calvin Klein táskát is 77 fontért, ezt el is könyveltem majdnem-jó-találatnak.

A csillogó Zara Trf tréningfelső viszont teljesen kiakasztotta a rendszert, és a kezdőlapon találtam magam, de a madarakkal hímzett, 3495 forintos Pull and Bear pulóvernél kaptam pár tippet. Először csupa fehér pólót, második keresésre sokféle feketét. Madár egyiken se volt, rózsa viszont annál több, és a 11 fontos virágos tréningtől az 1645 dolláros Balmain pólóig jött minden.

Egy tesztelő nem tesztelő, de Moana is hasonló eredményeket könyvelhetett el, mint én: "Hahaha, ez borzalmas, a sötétkék blúzom helyett kék kapucnis pulóvereket ajánlott, a rózsaszín nextes macskás felsőm helyett szintén kék valamiket. Amúgy szép meg gyors, de egyelőre használhatatlan" – írja a kolléganő.

Összességében egyelőre sajnos semmire nem jó ez a program, de reméljük, hogy csoda történik, és egyszercsak szuper tippekkel kezd bombázni minket, akkor is, ha mondjuk mozgó embert üldözünk a mobil kamerájával. Ha beindul a buli, a rendszerben szereplő netshopoknak biztos nagy kasza lesz, mert egy gombnyomással kerülünk már most is az oldalukra. Próbálja ki ön is az alkalmazást, hátha önnél jobban muzsikál, a galériában pedig megnézheti, hogyan bénáztunk mi és a Style Eyes!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek