Zanza!

A karácsonyi sütiözön után ha bárki édességre vágyik, amit gyorsan össze lehet dobni a hétvégi ebéd utánra, akkor ez egy jó recept. Ha pedig valaki Schoko-Bananen rajongó, akkor ez a tökéletes recept!

2013. dec 040

A cukrot a banán édességéhez kell bemérni, és ha nem használjunk hozzá túlérett darabokat, csak olyat, aminek épp elkezdett pöttyösödni a héja – akkor a citrommal együtt szép világos színű desszertet kapunk.

Banánpuding (4 adag)

6 dl tej
4-6 dkg cukor
2 tojás sárgája
40 gr étkezési keményítő
20 dkg banán
40 ml citromlé
40 gr étcsoki
2 tk. porcukor
40 ml víz

1. A cukrot és az étkezési keményítőt elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját, simára keverjük, és közepes lángon kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.

2. A banánt a citromlével simára botmixerezzük, majd hozzáadjuk a langyos pudingalapot is. 4 pohárba osztjuk.

3. Az étcsokit, vizet és a porcukrot kevergetve lassan összemelegítjük, míg a csoki teljesen felolvad, és sima szószt nem kapunk, ekkor a puding tetejére öntjük. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Blogmustra