686 millió forintos bokacsizma: menő vagy ciki?

December 2.-7. között tartották Hong Kongban a Business Design hetet, ahol az antwerpeni World Diamond Center bemutatta a világ legdrágább cipőjének kikiáltott Paisley-mintás, bőr bokacsizmát, melyet az 1987 óta működő A.F. Vandervorst két tervezőjével, An Vandevorsttal és Filip Arickx-szal, valamint a Diarough gyémánt vállalattal közösen készítettek el.

A 'Diamond Boots Project' névre keresztelt munka során a tervezők mintegy 30.000 órán át dolgoztak a lábbelin, melyre 39.083 darab pezsgő színű, szürke és vöröses-rózsaszín gyémántot, valamint 4,753 kiló aranyat applikáltak – ezzel Antwerpen egy teljesen új szintre emelte a luxus lábbelik fogalmát – írja a theglassmagazine.com.

Ilyen egy gyémántokkal kirakott bokacsizma
Ilyen egy gyémántokkal kirakott bokacsizma

A 3.100.000 dollárra (686,45 millió forint) beárazott bakancsot nem más mutatta be, mint a Rómában élő kínai művész, Yi Zhou. A luxus-cipő debütálására meghívott 400 VIP vendég között pedig ott volt a nemrég Nagy Madárnak öltözött Matilda belga királyné és Belgium flamand régiójának miniszterelnöke, Kris Peeters is.

Ön mit szól az első ránézésre UGG csizmára emlékeztető rendkívül nehézre és drágára sikeredett cipőhöz? Menőnek találja az efféle rongyrázást vagy ön szerint ennyi pénzből már kihozhattak volna valami értelmesebbet (netán szebbet) az antwerpeniek? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1497) (1661) Ciki!
Mustra