OFFLINE

686 millió forintos bokacsizma: menő vagy ciki?

2013. december 22., vasárnap 15:58

December 2.-7. között tartották Hong Kongban a Business Design hetet, ahol az antwerpeni World Diamond Center bemutatta a világ legdrágább cipőjének kikiáltott Paisley-mintás, bőr bokacsizmát, melyet az 1987 óta működő A.F. Vandervorst két tervezőjével, An Vandevorsttal és Filip Arickx-szal, valamint a Diarough gyémánt vállalattal közösen készítettek el.

A 'Diamond Boots Project' névre keresztelt munka során a tervezők mintegy 30.000 órán át dolgoztak a lábbelin, melyre 39.083 darab pezsgő színű, szürke és vöröses-rózsaszín gyémántot, valamint 4,753 kiló aranyat applikáltak – ezzel Antwerpen egy teljesen új szintre emelte a luxus lábbelik fogalmát – írja a theglassmagazine.com.

Ilyen egy gyémántokkal kirakott bokacsizma
Ilyen egy gyémántokkal kirakott bokacsizma

A 3.100.000 dollárra (686,45 millió forint) beárazott bakancsot nem más mutatta be, mint a Rómában élő kínai művész, Yi Zhou. A luxus-cipő debütálására meghívott 400 VIP vendég között pedig ott volt a nemrég Nagy Madárnak öltözött Matilda belga királyné és Belgium flamand régiójának miniszterelnöke, Kris Peeters is.

Ön mit szól az első ránézésre UGG csizmára emlékeztető rendkívül nehézre és drágára sikeredett cipőhöz? Menőnek találja az efféle rongyrázást vagy ön szerint ennyi pénzből már kihozhattak volna valami értelmesebbet (netán szebbet) az antwerpeniek? Szavazzon!

1206 szavazat 1080 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta