OFFLINE

Felforgatná a divatvilágot a mozgássérült modell

2013. december 19., csütörtök 12:15

A 29 éves Kelly Knox bal alkar nélkül született, ez viszont egyáltalán nem akadályozza abban, hogy megvalósítsa legnagyobb célját, és világhírű topmodell legyen. A brit modell idén már a Debenhamsnek és a Marie Claire-nek is pózolt, emellett pedig számos jótékonysági alapítvány arcaként is feltűnt. Bár vannak olyan modell munkák, amiket Knox képtelen bevállalni, töretlenül küzd azért, hogy változásokat érjen el a szakmában.

A hosszú lábú szőkeség öt éve megnyerte a BBC televíziós modellversenyét, a karrierje tualjdonképpen ekkor indult, a publicitás viszont közel sem hozott akkora áttörést, mint amire Knox számított. A műsor fődíja egy fotósorozat volt a Rankinnel, valamint egy Marie Claire magazin-megjelenés. A magazin négy oldalas editorialjában főként Chanelt és Karl Lagerfeld 2013-as tavaszi-nyári kollekcióinak ruháit viselte. Emellett egy angol modellügynökség azonnal le is szerződtette a lányt, ezekt a szerződéseket viszont a műsor után nem sokkal fel is függesztették.

"Egyáltalán nem úgy bántak velem, ahogy kellett volna, az ügynökeim nemegyszer cserben hagytak" – nyilatkozta Knox a Daily Mailnek, ám az idei éve ehhez képest már sokkal gyümölcsözőbb volt. Nem csak a legnagyobb presztízsű magazinokban szerepelt, de több divatbemutatón is végigvonult a kifutón, ami nagyot lendített karriején.

"A P&G Beauty felkért, hogy vegyek részt a 2013-as divatbemutatójukon, utána pedig Pekingbe repültem velük, ahol egy három napos rendezvényen is részt vehettem." A cég emellett egy videót is készített Knox portófliójáról, amit külön feliratokkal is elláttak. Az egyik fotón például az állt: Íme a leggyönyörűbb nő Vénusz után. "Nagyon meghatódtam és ez a kifutón is látszódott, egyszerűen nem hittem el, hogy ilyen kedves dolgokat írtak rólam. Erre a munkámra vagyok a legbüszkébb az összes közül, nagyon hálás vagyok, hogy egy nemzetközi kaliberű cég meglátott bennem valami különlegeset."

Miközben karrierje kezd felfelé ívelni, Knoxot egyre több, szintén kar vagy alkar nélkül született fiatal keresi meg e-mailben hálálkodva, mennyit tesz értük. "A mozgássérültek szinte láthatatlanok nem csak a modellszakmában, hanem az egész divatiparban, ami elég frusztráló. Rengeteg e-mailt és bátorító levelet kapok, ez hajt előre a munkámban. Hiszek magamban és érzem, hogy képes vagyok kiharcolni ezeket a jogokat a többi, modellkarrierre vágyó mozgássérült társam számára is. Ezer és egy dolgon kell és szeretnék mindenképpen változtatni, és ezért meg is teszek mindent a jövőben" – mondta a modell a lapnak.

Knox a modellkedés mellett a Shape Arts mozgássérült művészeti szervezet programszervezőjeként, valamint a REACH alapítvány nagyköveteként is tevékenykedik. "Minden egyes fotózással és divatbemutatóval a többi társamnak szeretném bizonyítani, hogy igenis fontos a pozitív hozzállás és az is, hogy higgyünk magukban, mert akkor bármi összejöhet. Bátorítni szeretném a többi fiatalt azzal, amit eddig elértem és nem győzöm hangsúlyozni, hogy a másságunkat nem kell szégyellni és takargatni. Mint ahogy a TV-ben és a sportban is befogadták a mozgássérült embereket, itt az ideje, hogy a divatvilág és megtegye ezt a lépést" – mondta Knox.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta