DIY: Íme még egy verzió csúnya pulcsira!

Legutóbbi csúnya pulcsink akkora sikert aratott, hogy úgy döntöttünk, mutatunk egy annál is egyszerűbb, de legalább hasonlóan giccses ötletet, amit még bőven van ideje elkészíteni az ünnepek előtt. Pulcsit turkálóból, szalagot és díszeket hobbiboltból szereztünk hozzá, így az előállítási költsége nem több 1500, maximum 2000 forintnál. A minta és a kivitelezés ráadásul még annál is egyszerűbb és gyorsabb, mint legutóbb volt, próbálja ki, ajándékötletnek sem utolsó!

Amire szükség lesz:

  • "karácsony színű" pulcsi (zöld, piros, sárga, lila)
  • karácsonyi szalag (nem a műanyag kötöző, hanem széles textilszalag) legalább egy méter!
  • kristályos díszítőelemek ( legalább két szín, mi zöldet és ezüstöt használtunk)
  • tű (legalább két különböző méret)
  • ragasztópisztoly (a díszekhez, ha nincs, dolgozhat itt is tűvel és cérnával)
  • cérna (fekete, lila, piros)
  • gombostű
  • újságpapír

Első lépés: Terítse ki a pulcsit, még jobb, ha a teljes simaság kedvéért egyszer át is vasalja a nagy kreatívkodás előtt. Az előző projektnél nem volt fontos, hogy tökéletesen sima anyaggal dolgozzunk, itt viszont teljesen más technikát fogunk alkalmazni.

Fogja a karácsonyi szalagot és hajtsa ki teljes hosszában, a pulcsi díszítésének legfontosabb részét ez fogja ugyanis adni.

A koncepció nem más, mint hogy karácsonyi szalagból fenyőfa alakot formázunk a pulcsira. Ez nem hangzik bonyolultnak, és gyakorlott kézzel nem is az egyáltalán, abban is segítünk, hogy önnek is első próbálkozásra sikerüljön.

Második lépés: Most lesz szükség a gombostűre és a szalagra. Fogja a szalagot és kezdje el megformázni a fenyőfa alakot a pulcsira. Miközben formázza, a csücsköket és a széleket folyamatosan rögzítse gombostűvel, hogy a forma ne mozduljon el, és varrás közben ne kelljen majd újratájolnia a már kész kompozíciót.

Tipp: Érdemes már menet közben nekikezdeni a varrásnak, ha a gombostűvel rögzített részeket folyamatosan odaöltögeti a pulcsira, így a munkával is gyorsabban halad.

Dívány.hu

Harmadik lépés: Fordítsa ki a pulcsit és a fenyőfa csücskeit alaposan öltse oda. Itt igazából mindegy, milyen színű cérnával dolgozik, hiszen belülről nem látszódik, de ha nagyon precíz akar lenni, maradjon a pulcsihoz passzoló lilánál. A csücsök egymásra hajtott két végét legalább három, de inkább négy öltéssel rögzítse, is garantáltan sokáig tartós lesz. A csomók eldolgozásakor erős csomót kössön, nehogy a laza varrás miatt kibomoljon a fa valamelyik vége.

Negyedik lépés: Ezzel a technikával varrja fel a fa összes csücskét még azelőtt, hogy az egész fát kigombostűzte volna. Egyszerűbb és időtakarékosabb megoldás, ha 3-3 gombostűzés közben rögtön rögzít is. Tegyen be egy kis Jingle Bellst munka közben, így sokkal gördülékenyebben dolgozhat.

Öltögesse a fa csücskeit a pulcsihoz. Mivel a varrás a pulcsi belsejében van, ezért mindegy, milyen színű cérnát használ.
Öltögesse a fa csücskeit a pulcsihoz. Mivel a varrás a pulcsi belsejében van, ezért mindegy, milyen színű cérnát használ.Dívány.hu

Ötödik lépés: A fa el is készült! Veregesse vállon magát, a munka nagyja ugyanis elkészült! A szalag végeit NE vágja le! Jobban néz ki, ha ezeket szintén rávarrja a pulcsira. Csináljon neki egy szép, kecses ívet és öltögesse oda a pulcsi aljához.

Dívány.hu

Hatodik lépés: Jöhet a díszítés! A felvarrt megoldás helyett most viszont az időtakarékos ragasztópisztolyt választottuk. A fa körvonalának belsejét pakolja tele díszekkel, mi vegyesen kevertük a zöld és ezüst darabokat, hogy giccses és kaotikus legyen a végeredmény. Ugyanazokat a díszítőelemeket használjuk, mint amikkel az unalmas sapkát dobtuk fel nem is olyan régen.

Tipp: Tegyen a pulcsi belsejébe egy újságpapírt, így a ragasztópisztoly használatakor egész biztosan nem fogja összeragasztani a pulcsi elejét és hátulját. 

Dívány.hu

Tipp: Ha nincs otthon ragasztópisztolya, semmi gond, varrja fel a díszeket! Igaz, ez a verzió sokkal időigényesebb, viszont tartósabb is.

Hetedik lépés: Díszítse fel a pulcsi vállát is! Mivel még rengeteg díszünk maradt és a lehető legcsúnyább végeredményre hajtunk, innen sem spóroltuk le a csillogást. A ragasztópisztolyos-újságpapíros módszerrel ragasszon fel pár csillogó díszt a pulcsi mindkét vállrészére. Itt is keverheti a kétszínű díszeket és kompozíciót sem kell követnie, csak arra ügyeljen, hogy a két oldal szimmetrikus legyen.

Dívány.hu

Nyolcadik lépés: Nincs igazi karácsonyfa csúcsdísz nélkül! Piros papírra szabad kézzel csillagot rajzoltunk, majd kivágtuk és a formát a szalag-fenyőfa csúcsára illesztettük. A csillagot ragasztás helyett inkább ráöltögettük az anyagra, itt viszont már nem mindegy, milyen színű cérnával dolgozik! A kivágott csillagot ezek után még pár csillogós dísszel is elláttuk, hogy még ízléstelenebb legyen.

Dívány.hu

Kilencedik lépés: Dőljön hátra és vegye szemügyre művét, mert elkészült! A munkafolyamat sokkal egyszerűbb, a végeredmény viszont legalább annyira giccsesre sikerült, mint az előző verziónál. Megéri nekilátni saját készítésű stílusának, az ünnepekre is sokkal jobban ráhangolódhat, plusz ha még tartanak valahol csúnyapulcsi-versenyt, komoly esélye lehet a nyerésre vele. Hajrá!

Íme a kellően giccsesre sikerült végeredmény!
Íme a kellően giccsesre sikerült végeredmény!Dívány.hu
Oszd meg másokkal is!
Mustra