OFFLINE

Michelle Obama 1,5 milliós blézerben karácsonyozik

2013. december 18., szerda 11:30

Tudvalevő az amerikai elnökfeleségről, Michelle Obamáról, hogy nem derogál neki többször felvenni ugyanazt a ruhát, sőt van olyan kedvenc darabja is, amiben már hétszer jelent meg a nyilvánosság előtt.

Általában a First Lady efféle szerelései az átlagemberek számára is elérhető, megfizethető darabok, ám van, hogy őt is elcsábítja egy-egy drágább designerruha, amiért a médiának köszönhetően mindig meg is kapja a magáét.

Hasonló kellemetlen megjegyzéseknek lett kitéve a napokban is, amikor egy TNT által rendezett „Christmas in Washington” névre keresztelt karácsonyi koncerten másodszorra is felvette J.Mendel 2013-as resort kollekciójának egyik páncélszerű, fehér-ezüstmintás hímzett felsőrészét, mellyel újfent ellenszenvet váltott ki az amerikaiakból.

Obamáné ugyanis egyszer már provokált a 6800 dolláros (1,53 millió forintos), hófehér összeállításban 2012 júliusában, amikor a méregdrága ruhában jelent meg a londoni olimpia megnyitója előtt rendezett fogadáson a Buckingham-palotában – írja a huffingtonpost.com.

A politikai elemzők már akkor sem értettek egyet a puccos ruhaválasztással, rossz szájízzel konstatálták, hogy a csinos felső többe kerül, mint egy átlagos amerikai család havi bevétele, ami körülbelül 4284 dollár (976.000 forint), azaz a J.Mendel felsőrésznél nagyjából 2400 dollárral kevesebb.

A Fox televíziós társaság rámutatott arra, hogy hasonlóképpen költekezik a Republikánus Párt elnökjelöltje, Mitt Romney felesége, Ann Romney is, aki egy 990 dolláros (215.290 forint) Reed Krakoff márkájú selyemingben jelent meg egy televíziós interjúban.

Bár Romney feleségének ingének ára csupán töredéke Michelle Obama kabátjáénak, a média szerint ez csak egyfajta figyelemfelhívás Ann Romney részéről a First Lady féktelen költekezésére.

„Elnézve Romney asszony ruhaválasztásait, jól látható, hogy a ruhákra kidobott pénz jóval kevesebb, mint a First Lady esetében. Valami azt súgja, hogy az elnök és az elnökjelölt sem 9.90 dollárért veszi a nyakkendőit a Walmartban. Ez aztán színtiszta képmutatás a javából” – nyilatkozta Angie Meyer politikai publicista a FoxNews.comnak.

Az elnökfeleségek öltözködési hóbortjait persze nem az utóbbi időben kíséri ekkora figyelemmel a média, sokat kritizálták a hatvanas években Jackie Kennedy ruhatárát is, aki híres volt vásárlásmániájáról. A washingtonpost.com értesülése szerint az elnökfeleség például 30.000 dollárt tapsolt el évente designerruhákra, a hírhedt rózsaszín Chanel-utánzat például – amit a tragédia napján viselt Dallasban – 800-1000 dollárba került, akkori árfolyamon. A kosztüm ára mai árfolyamra átszámítva 6100 dollár, azaz 1,3 millió forint.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta