OFFLINE

Gesztenyehab: a püré menősítve

2013. december 16., hétfő 15:00

Egy végtelenül egyszerű és gyors, mégis ünnepi desszert, amit bátran merek ajánlani egy nehéz, több fogásos vacsora lezárásaként. Hogy ne csak egyszerű gesztenyepüré legyen tejszínhabbal, készítsünk a masszából habot, tálaljuk elegánsan pohárban.

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
2 dl hideg habtejszín
1 teáskanál rum vagy rumaroma

1. A hideg tejszínt laza habbá verjük robotgéppel.

2. A kiengedett gesztenyepürét, a krémsajtot és a rumot simára keverjük, majd fellazítjuk a tejszínhabbal.

3. A kész habot pohárba kanalazzuk, vagy ha elegánsan akarjuk tálalni, habzsákba szedjük, és poharakba adagoljuk.

Ha egy kis varázslatot szeretnénk csempészni a desszertbe, szórjuk meg a tetejét kandírozott ibolyával vagy ehető aranypelyhekkel.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta