no

Flip-floppal segít az árvákon a testvérpár

Rob és Paul Forkan Srí Lankán.
Rob és Paul Forkan Srí Lankán.Gandys Flip Flops/barcroft India / Northfoto

Paul és Rob Forkan a 9 évvel ezelőtti cunamiban vesztették el szüleiket Srí Lankán. Azóta céget alapítottak és úgy döntöttek, hogy a profit 10%-át jótékony célokra ajánlják fel. Olyan gyerekeken próbálnak segíteni, akik - hozzájuk hasonlóan - mindent elveszítettek a természeti csapás miatt, legyen szó családtagokról vagy anyagi javakról.

Bő másfél évvel ezelőtt, egy apró brixtoni lakásból indult az egész, ugyanis ott találták ki, hogy flip-flop papucsokat fognak árulni. Az ötlet olyannyira kinőtte magát, hogy a lábbeliket már 400 üzletben (köztük a Selfridges-ben és a Topmanben is) láthatjuk viszont a polcokon és a srácoknak olyan népszerű hírességeket sikerült maguk mellé állítaniuk, mint Richard Branson vagy a popsztár Jessie J. A forgalom idén várhatóan 370 millió forint körül alakul majd. Múlt hónapban egy díjat is bezsebeltek kiegészítők és lábbelik kategóriában olyan nagy nevek mellett, mint az Acne, Erdem vagy a Net-a-Porter.

Hogy kerültek Srí Lankára?

"Rob és Paul 13 és 11 évesek voltak, amikor Kevin és Szandra kivették őket az iskolából, hogy humanitárius projektben vegyenek részt Dél-Ázsiában. 2001-ben a család (beleértve a két fiú húgát is) Goára költözött. Éppen nyaraltak Srí Lankán, amikor a család szállodáját elérte a cunami. Rob és Paul egy fémrúdba kapaszkodva megmenekült, viszont a szülőket - miután biztos helyre vitték a gyerekeiket - elvitte az ár. A testvérpár ezután pénz és az útleveleik nélkül stoppal jutott el a több mint 300 kilométerre lévő reptérre, ahonnan hazarepültek Angliába" – írja a TheGuardian.

Ezután befejezték az iskoláikat, és elindultak körbejárni a világot. Alkalmi munkákat vállaltak, hogy fenntarthassák magukat, de ennél nagyobb ambícióik voltak: "Szerettünk volna egy olyan márkát létrehozni, ami az alternatív életstílusba vetett hitünkön alapszik" – mondta Rob Forkan. A kezdetek után (először kisebb cégek, majd nagy forgalmazók megkeresése; alkalmazottak felvétele; befektetők felkutatása) ma ott tartanak, hogy évente 4-500 ezer pár papucsot adnak el. A kettőt fizet, hármat vihet akció keretében kicsivel több mint 20 fontért (7 ezer forint) lehet miénk egy pár, a kínálatot pedig a márka weboldalán tekinthetjük meg.

A márka weboldalán van férfi és női kollekció is.
A márka weboldalán van férfi és női kollekció is.Gandy's

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek