OFFLINE

Testi fogyatékkal élőkről mintázott próbababák egy svájci kirakatban

2013. december 8., vasárnap 17:40

A fogyatékkal élők szervezete, a Pro Infirmis különös projectet eszelt ki a fogyatékkal élők Nemzetközi Napja alkalmából. A szervezet is úgy látta, hogy a kirakatokban kiállított tökéletes alakú műanyag bábuknak semmi köze nincsen a hús-vér emberek testfelépítéséhez, ezért a Zürich belvárosában található Bahnhofstrasse egyik üzletének karácsonyi kirakatában mozgáskorlátozottakról mintázott bábukat állított ki.

A „Because Who Is Perfect? Get Closer.” (Mégis ki a tökéletes? Kerülj közelebb.) elnevezésű projecthez testi fogyatékkal élők álltak modellt, mint például a Miss Handicap győztese, Jasmine Rechsteiner, aki a gerincfejlődési-rendellenességgel született, vagy a színészként dolgozó, csontbetegségben szenvedő Erwin Aljukić – írja a huffingtonpost.com

„Látva, hogy ez is a valóság egy része, ez nagyon sokkoló” – mondja project egyik résztvevője. A közös munkáról – melynek egyik célja, hogy segítsenek a testi fogyatékkal élők elfogadásán – egy pár perces kisfilm is készült, amely bemutatja, hogy hogyan viszonyult az utca embere az átalakított kirakathoz, illetve, hogy hogyan készültek a megváltozott próbababák.

A divatvilágban egyre népszerűbb a sokszínűség kihangsúlyozása és az úgynevezett tökéletesség átgondolása. Az utóbbi időben egyre több divatház kifutóján tűntek fel plus-size modellek vagy testi fogyatékossággal élő csinos nők, mint például a bal alkar nélkül született Kelly Knox, aki 2008-ban nyerte el a Nagy-Brittania hiányzó topmodellje címet, melynek köszönhetően felkerült a Marie Claire címlapjára is.

Nem szakadt félbe a karrierje a modellként és színésznőként is ismert Angela Rockwoodnak, aki egy autóbaleset következtében deréktól lefelé lebénult. Az amerikai modell, nemrég feltűnt a Nordstrom kampányában valamint a Sundance Channel leszerződtette a Push Girls néven futó valóságshowba, melyben négy, kerekes székes, szókimondó és szép nő életét követhetik nyomon a tévénézők.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta