Ikonikus képeket fest arcra egy orosz sminkes

Újabb látványos munkával rukkolt elő a moszkvai székhelyű 31 éves fotós, Alexander Khoklov és Valeriya Kutsan sminkmester. Tavalyi, nagy sikerű 'Weird Beauty” néven futó drámai hatású projectjük után, melynek keretében a fekete-fehérre maszkírozott modellek arcára ikonikus szimbólumokat (Mickey egér arcot vagy Chanel logót) pingáltak, ezúttal a világ leghíresebb műalkotásait festették meg három dimenziós változatban. Bár sikerükhöz valószínűleg sokat hozzátesz, hogy optikai illúziót keltő anyagaikhoz hatásvadász, mindenki számára könnyen felismerhető munkákat dolgoznak fel.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Az 'Art of Face' című sorozathoz készített 'Angry Beards' illetve a ' 2D or not "D ' fantázianeveket kapott anyagban Kutsan olyan meghatározó művészek korszakalkotó képeit festette modelljei arcára, mint Leonardo DaVinci, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Tom Lane vagy a geometrikus absztrakció képviselője, Piet Mondrian – írja a mymodernmet.com.

A hihetetlen, olaj- vagy vízfestménynek tűnő sminkekről lőtt fotókról az alkotók szerint csak éppen egy kicsit kellett digitálisan módosítani Veronika Ershova retusőrrel. A Wella Trend Vision díjat nyert, 1996 óta profi sminkesként dolgozó Kutsan és kísérletező kedvű fotós kollegája szürreális, pixeles Mona Lisáját vagy pop-art stílusban készült egyéb munkáit ön is megnézheti a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra