OFFLINE

Ezért lesz lisztarca a hírességeknek

2013. december 5., csütörtök 10:07

Nicole Kidman, Eva Longoria és Catherine Zeta-Jones is áldozatul esett az egyik legkínosabb sminkbakinak, a lisztarcnak. Hogy ez mit is takar? A sminkelési fázis utolsó lépéseként felvitt HD púder és a fényképezőgépek vakujának románcából megszülető, a kísértetekre hajazó ábrázat sok A-listás celeb önéletrajzába is belekerülhetne, de ha nem is fog, az internet nem felejt.

Nem telik el úgy éjszakai díjátadó vagy más esemény, hogy a vörös szőnyeges felvonulók közül legalább egyvalakinek ne világítana az arca, ha éppen fotózzák. A BeautyEditor, egy magyar sminkes és egy szépségblogger segítségével annak jártunk utána, vajon miért ragaszkodnak mégis ehhez a technikához a vezető sminkmesterek, ha tudják, hogy ez lesz a vége, és mit kell tennünk, ha hasonló eredményt szeretnénk elérni – happy enddel.

Ezt mondja a szépségszerkesztő

Az ilyen eseteknél sokan rosszmájúan tudatmódosító szerekre gyanakodnak, viszont a vezető portálok szépségszerkesztői hamar elhessegették a rémhíreket és a HD púdert nevezték meg egyetlen felelősnek.

"Egyrészt az áttetsző púder a legjobb választás, ha tökéletes, leginkább természetes hatást szeretnénk elérni. Ha "sima" púdert használunk, akkor az egy plusz réteg lesz az arcunkon, ami napközben elmozdulhat és könnyen nehéz viseletté válhat. A HD púder fehér, de felvitel után áttetszővé válik és bármilyen bőrtónushoz igazodik" – állítja Michelle Villett a BeautyEditor szépségrovatának szerkesztője. "Viszont érdemes mértékkel használni, nem szabad túlzásba vinni, hiszen ekkor történnek meg azok a katasztrófák, amelyeken a sajtó és az olvasó napokig röhög. Az ecsetet mártsuk bele a púderbe, aztán ütögessük le róla az összes felesleget és csak utána vigyük fel a kívánt területekre!" – teszi hozzá.

Villett azt is javasolja, hogy a sminkeseknél látott, lehulló szempillaspirál és szemhéjpúder darabok felfogására használt púder esetében soha ne használjunk áttetszőt, mert túl sok kell belőle és hiába töröljük le a végén, baj lehet belőle. A HD (high-definition, átlagosnál magasabb felbontású) filmek bizony a legapróbb bőrhibát is megmutatják; az ilyen esetekben a leghatátosabb tényleg a HD púder, de a vakukat és reflektorokat mindenképpen kerüljük el.

A sminkes véleménye

Megkerestük Fábián Éva sminkest is, hogy mondja el a gondolatait. "Azért használják a sminkesek ezt a púdert, mert ezzel mattítják az alapozót és magát a sminket is. A HD sokkal finomabb por annál, amit korábban használtak. A nevében is benne van, a minden részletet mutató HD kamerákkal tökéletesen működik, de nem szabad túl sokat feltenni. Nagy ecsettel dolgozzuk el és nem az a lényeg, hogy látszódjon, hanem hogy mattítson" – mondta el Fábián a Díványnak.

"A transzparens púdert bármilyen alapozóra rá lehet tenni, átengedi a színét. Ha valaki szépen eldolgozza, lesöpri, akkor mattít, de nem lesz fehérebb az arc és a vaku nem észleli. A kulcs az, hogy megfelelően kell alkalmazni. Forgatásokon is előfordul, hogy a reflektorok és lámpák miatt az interjúalanyok folyamatosan izzadnak. Arra a legtöbb esetben nincs idő, hogy újrakészítsük a sminket, viszont mattítani mindenképpen szükséges. Jó dolog a HD púder, úgy gondolom, profi smink nem létezik enélkül."

És hogy mit ajánl? "HD púderek közül a Kryolan és a Ben Nye termékek abszolút megbízhatóak. A hétköznapokon azonban ezek feleslegesek, egyedül az alapozó és a púder bőrszín szerinti számozására kell figyelnünk: ha 2-es alapozót használunk, ne 5-ös púdert használjunk, hanem abból is 2-est! A szem alatti területeken vigyázzunk, mert ott a legvékonyabb a bőr és 30-40 év felett a púder könnyen elvonja a vizet és száraznak tűnhet az adott rész" – tette hozzá.

A szépségblogger gondolatai

Magdit, a BeautyJunkie blog íróját kérdeztük meg, hogy ő mit szól a jelenséghez és mit ajánlana azoknak, akik biztosra mennének. "A HD púder biztosan minden sminkes kelléktárában megtalálható, és szépen lassan a HD termékek a fogyasztók polcaira is becsempészték magukat. Jó, mert élőben szép végeredményt biztosít, tévés felvételeknél előszeretettel használják, és a fotózásokon is nagyon jó szolgálatot tesz. Kivéve, ahol vaku villan: erre ugyanis nagyon rosszul reagál! Bármilyen egyszerű kő- vagy porpúderrel fixálhatjuk a sminkünket helyette, és elkerülhető a kellemetlen lisztes hatás! A Max Factor Creme Puff kőpúderét ajánlom akkor, ha valaki szeretné elkerülni a lehetőségét is annak, hogy kifehéredjen" – mondta a Díványnak a szépségblogger.

"A partifotókon a hófehér arcbőr és eltérő testszín páros is gyakori vendég. A fényvédővel (SPF) ellátott alapozókat (a BB krémeket főleg), korrektorokat és az arckrémet is kerüljük, ha olyan eseményre megyünk, ahol jó esély van rá, hogy vakuval készül a fotó, ugyanis ez sem reagál valami jól. Rosszul csillan, kimossa a gondosan elkészített sminket, és főleg egy nagy fehér pacát látunk viszont az arcunk helyett. Használjuk Nivea Makeup Starter arckrémet" – tette hozzá.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta