OFFLINE

Mégsem olyan menő az online vásárlás

2013. december 1., vasárnap 14:06

Egy nemrég készült felmérésből kiderült, hogy az egyre hétköznapibbá váló online vásárlás korántsem mindig zökkenőmentes. Nagy bosszúságot okoz ugyanis az ügyfeleknek, hogy felbontva a kiszállított csomagot nem a megfelelő méretű vagy színű ruhával találják szembe magukat. De gyakran előfordul olyan eset is, amikor egy egészen más terméket küldenek a megadott címre, mint amit megrendeltek.

A HuffPost Style, együttműködve a YouGov-val 1000 amerikai felnőtt nőt és férfit kérdezett meg az internetes és bolti vásárlási szokásaikról. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy az online vásárlás nem is olyan vadul népszerű, mint az gondoltuk:

 • A válaszadók 32 százaléka még soha nem vásárolt online
 • A válaszadók 22 százaléka évente egyszer vásárol online boltban
 • A válaszadók 34 százaléka évente többször vásárol online boltban
 • A válaszadók 2 százaléka csak online vásárol
 • A válaszadók 34 százaléka csak boltban vásárol
 • A válaszadók 14 százaléka azonos arányban vásárol online és boltban

Az eredmények láttán felmerül a kérdés, hogy akkor miért vagyunk annyira odáig attól, ha egy klikkeléssel bevásárolhatunk? Az online vásárlás mellett olyan csábító érvek szólnak, mint az időspórolás, az ingyenes kiszállítás és a professzionális ajándékcsomagolás (általában felár ellenében). Az emberek mégis úgy tűnik, hogy egyre inkább csalódottak, nem barátkoztak meg a személytelen szolgáltatással, ami csökkenti a vásárlás élményét, ráadásul hibákat is szül.

Ön milyen gyakran vásárol online?

 • 45
  Csak online vásárolok
 • 406
  Fele-fele arányban, attól függ mire van szükségem
 • 274
  Inkább üzletben vásárolok
 • 33
  Még sosem vásároltam online

„Szeretjük az üzletek kirakatait nézni és élvezni a vásárlás örömét. Ahelyett, hogy az életünket megkönnyítené, a webes vásárlás csak bonyolítja. Méghozzá egy újfajta, bosszantó módon" – mondja Laura Pastrana az online Qvit.com áruház egyik vezetője. Ennek ellenére a Quit.com mégis nagy erőket fektet egy újfajta avatar kidolgozásába, mellyel könnyebb virtuálisan ruhát próbálni.

Persze vannak kivételek is, tavaly több online szolgáltató, többek között a J.Crew valamint az LL Bean, a Net-a-Porter és a Nordstrom is elismerést kapott remek ügyfélszolgálatáért.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta