Ezek a téli szezon legértelmetlenebb ruhái

Biztos önnel is előfordult már, hogy egy-egy zavarba ejtő ruhadarab vagy kiegészítő láttán hangosan felszisszent és elgondolkozott azon, hogy vajon miért visel bárki is ennyire értelmetlen darabot. A jelenséggel nincs egyedül, néha a tervezők is mellényúlnak és piacra dobnak olyan szereléseket, aminek egyáltalán semmi funkciója nincsen, ráadásul nem is túl esztétikusak. A legrosszabb esetben pedig még pofátlanul drágák is.

A Huffingtonpost.com szerkesztői is botlottak már hasonló ruhákba, melyek alapján összeállítottak egy 13-as listát a téli szezon legértelmetlenebb viseleteiről. Hajtás után megnézheti, mik azok a darabok, amik jobb lenne, ha nem lennének!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Kézmelegítő muff

Bár a legtöbb mai modern nő nem tartja túl praktikusnak a lovas-szánozáshoz még elképzelhető darabot, azért mégis évről-évről megjelenik egy-egy puha, szőrös példány a piacon. Nem értjük, miért jobb, mint a kesztyű, amiben azért egy fokkal egyszerűbben meg tudunk írni egy üzenetet vagy megihatunk egy forralt bort, míg a muffnak a melegen tartáson kívül semmi más funkciója nincsen.

2. Szőrös szandál

A meglehetősen ellentmondásos lábbelivel kapcsolatban több kérdés is felmerül. Például a legkézenfekvőbb, hogy vajon mikor kell viselni? Télen vagy a nyári kánikulában? A divatházak, mint például a Céline vagy az Altazurra a tavaszi-nyári kollekcióikba építették be a furcsa darabot, méghozzá a fekete mellett feltűnő lila, rózsaszín, vörös és sárga színekben gondolkodtak a tervezésnél. Sőt, a kényelmesnek tűnő papucson kívül körömcipőre is ráapplikálták az utcai viseletre szinte alkalmatlan szőrpamacsot.

3. Ötujjas zokni

Nem értjük mitől kényelmesebb egy rendes, hagyományos zokninál az, hogyha minden egyes lábujjunk egy másik részre kerül. Ráadásul sokkal több időbe is telik felvenni, az egyrészesbe egyszerűen csak bele kell bújni. Bárhonnan is nézzük, semmi értelme.

4. Kapucnis pulóver óriás zsebbel

A hatalmas zsebbel ellátott pulcsit a Woolf Clothing dobta piacra. Vajon hány pasinak jut eszébe majd bármit is tárolni ebben a zsebben? Ráadásul az egész úgy néz ki, mintha egy feledékeny öt éves anyukája varrta volna fel a pulóverre, hogy a gyereke nem hagyjon el semmit.

5. Ujjatlan kapucnis pulóver

Összezavarodtunk egy kicsit, mivel abban a tudatban éltünk, hogy a kapucnis pulóvereknek állítólag az a funkciójuk, hogy melegen tartsanak. De miért akarná valaki a fejét melegíteni és a karját nem? Felfoghatatlan, ráadásul még idétlenül is néz ki.

6. Has-mellény

Talán még a hasat szabadon hagyó farmer mellényt megértjük valahogy, mert az menő. De amikor a hideg időben valaki köldök felett elvágott kötött mellényt visel, annak tényleg semmi értelme nincsen. Ráadásul nem is áll jól mindenkinek, a nagy mellű nőknek kifejezetten kerülni kellene az efféle holmikat.

7. Félvállas felső

Sajnos minden szezonban feltűnik a piacon egy-egy ilyen darab, aminek az egyik fele hiányzik. Az összhatás olyan, mintha leszakadt vagy letépték volna, vagy félkész állapotban került volna az üzletekbe. Arról nem is beszélve, hogy mennyire ízléstelen. Egy ilyen felsőhöz képtelenség nadrágot vagy szoknyát választani, mivel semmi sem passzol hozzá igazán.

8. Kapucnis sál zsebbel

Az úgynevezett „scoodie” készítői a honlapjukon azt állítják, hogy a több funkciós sálat a Dél-Kaliforniai szubkultúrák ihlették. Azért megnéznénk valakit egy ilyenben ringatózni az utcán. Ja, az unisex kiegészítő ára 34 dollár, azaz 7470 forint.

9. Elöl kivágott csizma

A hírességek körében igencsak népszerű, lábujjat szabadon csizmát nem tudjuk elképzelni a városi latyakban, de az még súlyosabb kérdés, hogy hogyan tartsuk melegen a fagyba kitett lábujjainkat egy térdig érő csizmában?

10. Karmelegítő

A koncertező celebek, mint például Madonna egyik kedvenc színpadi kelléke nem feltétlenül mutat jól a hétköznapokban. Már csak azért sem, mivel ha annyira hideg van, hogy szükségét érezzük a karmelegítőnek, akkor akár egy jóval praktikusabb hosszú ujjú pulóvert is választhatunk helyette.

11. Övkendő

Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy mi célt szolgál a haskötő a férfiak derekán. A Merrian-Webster féle online értelmező kéziszótárt „felcsapva” tudtuk meg, hogy a „széles derékpánt általában a túl kopott mellényt helyettesíti.” Reméljük, hogy csak ennyiről van szó, mert finoman fogalmazva is megöli még a legjobb szmokingot is.

12. Ruhára varrt kesztyű

Már gyerekkorban sem értettük teljesen a télikabát ujjához varrt kesztyűt, de attól végképp padlót fogtunk, hogy Kim Kardashian az év egyik legpuccosabb eseményére, a Met Gala-ra miért választott  egy olyan virágmintás Prada ruhát, aminek ujjrésze egy kesztyűben ér véget. Bár, elképzelhető, hogy csak mi nem láttuk meg eddig Kardashianban a bohém nőt.

13. Capri melegítőnadrág

Ideális esetben, ha már téliesített játszósruháról beszélünk, akkor a melegítő jut eszünkbe és nem egy előnytelen térdig érő nadrág, ami bár a derekat talán melegíti, de a vádlink attól még csupaszon marad. A capri nadrág annyira értelmetlen, hogy már-már tiltólistás kategória.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek