OFFLINE

Kozmetikumok, amik nem csak arra jók, ami rájuk van írva

2013. november 18., hétfő 20:38

Nem is sejtené, mi mindenre képes a legtöbb hétköznapi kozmetikum, amiről a gyártók nem dicsekednek a termékek hátulján. Szempillaspirállal például tusvonalat is húzhat, alapozószivaccsal csinálhatja a legprofibb ombre-manikűrt, fogkefével tudja a legalaposabban eltüntetni a lenövést.
A Buzzfeed 20 pontban összeszedte a legjobb parktikákat azokhoz a kozmetikumokhoz, melyek nagy valószínűséggel minden fürdőszobában fellelhetőek és amiknek garantáltan hasznát veszi, mi 16-ot vettünk át ezekből, melyeket a folytatásban olvashat!

1. Az izzadásgátláson kívül a dezodornak mattító hatása is van: ha túlságosan fényes a bőre, kenjen belőle egy picit az ujjbegyére és maszírozza be a T-vonal csillogó része mentén. 

2. A dezodor még a borotválkozás utáni érzékenyebb területeket is nyugtatja: kenje be a kipirosodott területeket és a stift megszünteti az irritációt.

3. A forró fürdők utáni bepárásodott tükrök ellen hajszárítóval küzdhet, ami alapból minden fürdőszobában megtalálható. Arra persze ügyeljen, hogy ne vizes kézzel dugja be a konnektorba.

4. Ha nem akar külön költeni hajsütővasra, mégis hullámos hajat szeretne, hajvasalóval is látványos loknikat csinálhat. Ehhez több tutorial-videó is van a neten, csak győzzön válogatni közülük.

5. Tincsenként besütögetni egy hosszabb hajat maga az örökkévalóság, letudhatja sokkal egyszerűbben is: fogja a haját lófarokba és süsse be az egész copfot uganolyan mozdulattal, ahogy a loknit csinálja. Tartsa picit több ideig a vason, hiszen a nagyobb hajtömeg formálásához több hő szükséges.

6. Hajvasalóval egyébként a ruhák apróbb gyűrődéseit is eltüntetheti, ez főként akkor jön jól, mikor péntek este már fél lábbal az ajtóban toporog és nincs se ideje, se kedve előpakolni a vasalódeszkát. Arról viszont győződjön meg, hogy a vasaló felülete tiszta, illetve ne hagyja túl sokáig a ruhán, különben kiégetheti.

7. A tévhitekkel ellentétben a szempillaspirál-ecsettel tudja a legkönnyebben megigazítani és formára fésülni szemöldökét.

8. Szemhéjpúdert könnyen körömlakká alakíthat, ez főként akkor hasznos, ha egy rakat feltűnő színű púderrel van tele a sminktáskája, amiket már jó ideje nem, és valószínűleg nem is fog soha használni. Az eljárás elég egyszerű, a szemhájporhoz átlátszó körömlakott kell adni, összekeverni, és már kenhető is.

9. Ombre manikűrt a szemhéj ápolására kitalált szivacsos applikátorral vagy alapozószivaccsal lehet a legprofibban csinálni: kenjen fel az applikátorra mindkét lakbból és ecset helyett ezzel a szivaccsal fedje be körmeit, így végül valóban színátmenetes körmöket kap. Utána persze kenjen rá egy réteg átlátszó lakkot is a tartós hatás érdekében.

10. Ajakecsettel sokkal könnyeben ki tudja húzni az alsó szemhéj szempilláit, mint rendes szempillaspirállal. Mártsa bele az ajakecset végét a szemhéjpúderbe és határozott mozdulattal húzza végig az alsó szemhéj pilláin. A végeredmény kevésbé maszatolódik el, ráadásul pontosan azt a részt emelheti ki vele, amit szeretne.

11. Borotvahab helyett használjon testápolót borotválkozáskor. Kenjbe be a lábát majd borotválja végig. A végeredmény sokkal puhább és hidratáltabb lábak, plusz még egy dologgal kevesebb, amire költenie kell a drogériában.

12. Az ajakápoló hamar begyógyítja a borotválkozás során szerzett vágásokat. Kenje be a sérült bőrfelületet és az ajakápoló hidratáló hatása miatt sokkal hamarabb összeforrnak a véletlenül szerzett sebek.

13. Hámlassza ajkait elektromos fogkefével! Nincs annál taszítóbb látvány, mikor ápolatlan ajkakat hangsúlyoznak ki feltűnő színekkel. Az elektromos fogkefe hatékonyan lepucolja az ajkak hámlott részeit, így a puha, hidratált ajkakat bátran kirúzsozhatja.

14. Lenövését leghatékonyabban fogkefével tudja eltüntetni. A hajfestés során mártsa bele a fogkefét a kikevert festékbe és egyenletesen kenje be a töveket.

15.  A felbolyhosodott ruhákat borotvával ismét simává teheti, arra viszont ügyelni kell, hogy lassú, hosszú mozdulatokkal csinálja, hiszen a hirtelen borotválástól kiszakadhat az anyag.

16. Szempillaspirállal is húzhat tusvonalat egyszerű ecset segítségével, ha épp kifogyott volna a szemhéjtusból. Mártsa bele a szemöldök-ecsetet a szempillaspirálba, majd húzza meg a felső tusvonalat. Ha ez megvan, húzza meg az alsót is. A tusvonalak elkészülte után hangsúlyozza a szempillákat a szempillaspirál segítségével.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta