Kozmetikumok, amik nem csak arra jók, ami rájuk van írva

shutterstock 96282737

Nem is sejtené, mi mindenre képes a legtöbb hétköznapi kozmetikum, amiről a gyártók nem dicsekednek a termékek hátulján. Szempillaspirállal például tusvonalat is húzhat, alapozószivaccsal csinálhatja a legprofibb ombre-manikűrt, fogkefével tudja a legalaposabban eltüntetni a lenövést.
A Buzzfeed 20 pontban összeszedte a legjobb parktikákat azokhoz a kozmetikumokhoz, melyek nagy valószínűséggel minden fürdőszobában fellelhetőek és amiknek garantáltan hasznát veszi, mi 16-ot vettünk át ezekből, melyeket a folytatásban olvashat!

1. Az izzadásgátláson kívül a dezodornak mattító hatása is van: ha túlságosan fényes a bőre, kenjen belőle egy picit az ujjbegyére és maszírozza be a T-vonal csillogó része mentén. 

2. A dezodor még a borotválkozás utáni érzékenyebb területeket is nyugtatja: kenje be a kipirosodott területeket és a stift megszünteti az irritációt.

3. A forró fürdők utáni bepárásodott tükrök ellen hajszárítóval küzdhet, ami alapból minden fürdőszobában megtalálható. Arra persze ügyeljen, hogy ne vizes kézzel dugja be a konnektorba.

4. Ha nem akar külön költeni hajsütővasra, mégis hullámos hajat szeretne, hajvasalóval is látványos loknikat csinálhat. Ehhez több tutorial-videó is van a neten, csak győzzön válogatni közülük.

5. Tincsenként besütögetni egy hosszabb hajat maga az örökkévalóság, letudhatja sokkal egyszerűbben is: fogja a haját lófarokba és süsse be az egész copfot uganolyan mozdulattal, ahogy a loknit csinálja. Tartsa picit több ideig a vason, hiszen a nagyobb hajtömeg formálásához több hő szükséges.

shutterstock 30490918

6. Hajvasalóval egyébként a ruhák apróbb gyűrődéseit is eltüntetheti, ez főként akkor jön jól, mikor péntek este már fél lábbal az ajtóban toporog és nincs se ideje, se kedve előpakolni a vasalódeszkát. Arról viszont győződjön meg, hogy a vasaló felülete tiszta, illetve ne hagyja túl sokáig a ruhán, különben kiégetheti.

7. A tévhitekkel ellentétben a szempillaspirál-ecsettel tudja a legkönnyebben megigazítani és formára fésülni szemöldökét.

8. Szemhéjpúdert könnyen körömlakká alakíthat, ez főként akkor hasznos, ha egy rakat feltűnő színű púderrel van tele a sminktáskája, amiket már jó ideje nem, és valószínűleg nem is fog soha használni. Az eljárás elég egyszerű, a szemhájporhoz átlátszó körömlakott kell adni, összekeverni, és már kenhető is.

9. Ombre manikűrt a szemhéj ápolására kitalált szivacsos applikátorral vagy alapozószivaccsal lehet a legprofibban csinálni: kenjen fel az applikátorra mindkét lakbból és ecset helyett ezzel a szivaccsal fedje be körmeit, így végül valóban színátmenetes körmöket kap. Utána persze kenjen rá egy réteg átlátszó lakkot is a tartós hatás érdekében.

10. Ajakecsettel sokkal könnyeben ki tudja húzni az alsó szemhéj szempilláit, mint rendes szempillaspirállal. Mártsa bele az ajakecset végét a szemhéjpúderbe és határozott mozdulattal húzza végig az alsó szemhéj pilláin. A végeredmény kevésbé maszatolódik el, ráadásul pontosan azt a részt emelheti ki vele, amit szeretne.

11. Borotvahab helyett használjon testápolót borotválkozáskor. Kenjbe be a lábát majd borotválja végig. A végeredmény sokkal puhább és hidratáltabb lábak, plusz még egy dologgal kevesebb, amire költenie kell a drogériában.

12. Az ajakápoló hamar begyógyítja a borotválkozás során szerzett vágásokat. Kenje be a sérült bőrfelületet és az ajakápoló hidratáló hatása miatt sokkal hamarabb összeforrnak a véletlenül szerzett sebek.

13. Hámlassza ajkait elektromos fogkefével! Nincs annál taszítóbb látvány, mikor ápolatlan ajkakat hangsúlyoznak ki feltűnő színekkel. Az elektromos fogkefe hatékonyan lepucolja az ajkak hámlott részeit, így a puha, hidratált ajkakat bátran kirúzsozhatja.

14. Lenövését leghatékonyabban fogkefével tudja eltüntetni. A hajfestés során mártsa bele a fogkefét a kikevert festékbe és egyenletesen kenje be a töveket.

15.  A felbolyhosodott ruhákat borotvával ismét simává teheti, arra viszont ügyelni kell, hogy lassú, hosszú mozdulatokkal csinálja, hiszen a hirtelen borotválástól kiszakadhat az anyag.

16. Szempillaspirállal is húzhat tusvonalat egyszerű ecset segítségével, ha épp kifogyott volna a szemhéjtusból. Mártsa bele a szemöldök-ecsetet a szempillaspirálba, majd húzza meg a felső tusvonalat. Ha ez megvan, húzza meg az alsót is. A tusvonalak elkészülte után hangsúlyozza a szempillákat a szempillaspirál segítségével.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Oszd meg másokkal is!
Mustra