OFFLINE

Ezért ment tönkre Jennifer Aniston haja

2013. november 15., péntek 09:16

Pamela Andersonhoz és Jennifer Lawrencehez hasonlóan Jennifer Aniston is nagy meglepetést okozott rajongóinak a napokban azzal, hogy megvált a sokak által irigyelt frizurájától, melyhez hasonlót számos nő kért a fodrászától az elmúlt évtizedben. A 44 éves színésznő döntésében állítólag egészségügyi problémák is közrejátszották, hiszen Aniston eddig az ellentmondásos brazil típusú tartós hajegyenesítést és állandó hajfestést preferálta, ami a mellékhatásainak köszönhetően igencsak roncsolta hajszálait – írja a dailymail.co.uk.

„Nem egy szerep miatt vágattam le a hajamat, egyszerűen csak nem reagált igazán jól a hajam erre a brazilnak nevezett eljárásra" – mondta a színésznő a szakértők által is károsnak tartott beavatkozásról, ami a formaldehidnek és a keratinnak köszönhetően akár három hónapig is egyenesen tartja a hajszálakat.

A brazil stílustól óva int a hírességek egyik elsőszámú New York-i hajstylistja, Oscar Blandi is, akinek ügyfélkörébe tartozik többek között Julianne Moore, Uma Thurman és az Olsen ikrek is. A sztárfodrász elsősorban olyan ügyfeleinek nem ajánlja a káros eljárást, akik folyamatosan festetik a hajukat, mert szerinte nem garantált, hogy a haj elég erős ahhoz, hogy elbírja az intenzív kezelést.

„Szerintem maga a kezelés általában hatékony, de nem árt, ha leellenőrizzük, hogy a hajszálaink milyen állapotban vannak az eljáráshoz. Mielőtt az egész felületnek nekiesnénk, talán a legjobb, ha első körben egy tincsen leteszteljük, hogy elég erős-e a hajunk hozzá” – mondta Blandi a MailOnline-nak.

Hasonlóképpen gondolkodik a brazil hajegyenesítésről a celebnők egyik kedvenc sminkese és fodrásza, Rachel Wood is, aki szerint a Brazillal többa gond, mint amennyit valójában ér.

„Nem mindenkinél működik egyformán a brazil kezelés. Sok vegyi anyagot tartalmaz, ami végül károsítja a hajat. Nem vagyok meglepve, hogy Jennifer kivágatta a hajából. Nekem természetes göndör hajam van, de kipróbáltam a brazilt egyik nyáron és rájöttem, hogy az eddigi loknijaimhoz képest nekem túl lapos. Jobban jártam volna, ha inkább a több időt igénylő hajvasalót választom, vagy egyszerűen csak meghagyom göndörnek” – vallotta be a Wood, akihez olyan hírességek járnak hajat mosatni, mint Vanessa Hudgens, Rosario Dawson vagy Louise Roe.

„Olyan sok csodálatos hajápolási termék és eszköz van a piacon, nem hinném, hogy ez az egyetlen megoldás a szépségápolásban” – mondja Woods, akinek a kezelés költségeivel kapcsolatban is vannak fenntartásai, mivel a brazil több,mint 300 dollárba (67000 forint) is kerülhet, nem beszélve arról, hogy a hajra feltett keratin miatt drága szulfát-mentes samponba is be kell fektetniük a pácienseknek.

A Berkeley Egyetem egyik év elején végzett kutatása szerint a levegőben található rákkeltő formaldehid koncentrációja a fodrászok és az ügyfelek számát tekintve meghaladja az amerikai illetve a kaliforniai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Felügyelet által meghatározott értéket.

A fodrászok ugyanis nem használhatnak olyan termékeket, melyek több mint 0,1 százalék formaldehidet tartalmaznak, de a kutatók kimutatása szerint a felkapott brazil féle hajkisimító oldatban 12 százalék formaldehid található, ami semmilyen szinten nem felel meg a munkahelyi követelményeknek és előírásoknak.

A sokak által vitatott Brazil hajegyenesítés-mánia 2005-ben tört be a piacra. A formaldehid oldatot igénylő kezelés során a hajat egy speciális samponnal mossák meg, mellyel megnyitják a hajszálak hámrétegeit majd átfésülik a hajat és hagyják pihenni harminc percig. Fél óra elteltével tincsenként kenik fel a hajra a keratint, majd megszárítják és átvasalják. Ha kell, többször is, aminek köszönhetően jó ideig garantáltan nem göndörödik vissza a hajunk.

A formaldehid csípős szagú gőze azonban légzési nehézségeket, sőt orrvérzést is okozhat. További aggodalomra ad okot, hogy ha a formaldehid közvetlenül érintkezik a fejbőrrel, be tud hatolni a szőrtüszőbe, így károsítva ezzel maradandóan a haj növekedéséért felelős sejteket. Ennek következménye pedig, hogy a hajszálak kihullanak és nem nő új a helyükre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta