OFFLINE

Photoshop-baki: derekat torzít és combközepet retusál a H&M

2013. november 12., kedd 08:28

Múlt héten bemutattuk, hogy hogyan retusálnak egy átlagos kinézetű lányt glammodellé a Photoshopban jártas szakemberek. Az egyre gyakrabban előforduló jelenség nem ritka a H&M háza táján sem, ahol szintén előszeretettel változtatnak a modellek végtagjain, vagy éppen radírozzák le valamelyik testrészüket.

A refinery29.com szerkesztői ezúttal egy rendkívül vékony, de csinos modell katalógusképére bukkantak, aki kócos frizurájával és bozontos szemöldökével első ránézésre úgy tűnik, mintha sikerült volna megszöknie a könyörtelen retusőrök elől.

Azonban mégsem kellett nagyítóval keresni a svéd fast-fashion márka képén a hibát; mivel a H&M Photoshop-varázslói az elkövetkezendő évek egyik legnyugtalanítóbb trendjeként emlegetett hipermodern combközépi zsírleszívás digitális változatát alkalmazták a "lovagló-lábat" kapott modellnél.

Ennél a pontnál természetesen nem állt meg a szakember szárnyaló fantáziája, a  modell derekát valamint a csípőjét is a fizika szabályait meghazudtoló, természetellenes arányokkal látta el és karja is igencsak lerövidült. Körülnéztünk a márka hazai oldalán is, ahol szintén nem ritka a térd nélküli, vagy az egy kézzel pózoló modell. Nézze meg a galériában, hogy milyen bizarr bakikkal sokkol időről-időre a H&M!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta