A palacsintakalap vagy a 700 ezres bőrruha üt jobban?

A HuffingtonPost oldalát böngészve bukkantunk rá egy cikkre, amelyben Philip Treacy munkásságáról esett szó és azon belül is a - szerzőknek köszönhetően - "pancake hat", magyarra fordítva palacsintalkalapról. A közelmúltbeli királyi esküvőn láthattuk, hogy a díszes fejfedők nem merültek feledésbe, mindig akad olyan alkalom, ahol viselhetik az erre vágyó hölgyek.

Kérdésként merülhet fel azonban, hogy vajon a mindennapi életben megállja-e a helyét. Dita von Teese és Coco Rocha is úgy gondolta, hogy igen és előbbi egy Melbourne-i eseményen, utóbbi pedig a Kentucky derbin viselte. De mivel a kalapokon túl is van élet, ezért bekerült az e heti válogatásunkba két Naomi is (Watts és Campbell), akik egy hétszázezres bőr Alexander McQueen-ruha mellett döntöttek és a Lily Collins-Carine Roitfeld páros is, akik a Givenchy Bambi-printtel ellátott pulóvert húzták magukra.

Dita von Teese vs. Coco Rocha

Kinek áll jobban a palacsintakalap?

Kalappárbajunk még sosem volt a Díványon, ezért nem is tudtuk, hogy mutassuk meg a versenyzőket: kizárólag a felsőtest és a fej látszódjon, hogy jobban érvényesülhessen a fejfedő vagy teljes alakos képet közöljünk. Végül arra jutottunk, hogy a nyitóképen a kalap kapja a főszerepet, a galériában pedig megtalálják mindkét fél egészalakos fotóját.

Mindketten kosztümöt viseltek hozzá (azért valljuk be, melegítőnadrággal furán hatna), és mindkét modell a fejdíszen található orchideához igazították annak színét. Teese szakmáját reprezentálandó csipkés kombinét vett fel a fehér blézere alá, a hozzá igazított fehér masnis magassarkú cipő miatt elhinnénk azt is, hogy egy esküvőre igyekszik. Ezt tetézi a gyöngyből készült fülbevaló és gyűrű, illetve a szaténos hatású lila borítéktáska is.

Coco Rocha ajkait lilára festette, hogy még jobban passzoljon a szettjéhez, táskát nem vitt magával és az ékszerek terén is visszafogottabb volt. Cipői közül a "biztos befutó" nude magassarkú került a lábaira.

Naomi Watts vs. Naomi Campbell

Kin fest jobban a bőrruha?

A két Naomi nem csak a keresztnevükben hasonlít egymásra, de úgy tűnik, az ízlésüknek is vannak közös metszete. Például ez a hétszázezer forintos Alexander McQueen-ruha, amit mindketten magukra öltöttek és bár Campbellnek nem igazán volt szüksége rá, de előhozták magukból a rossz kislány énüket.

Szinte teljesen beleolvad Watts ruhájába, de elmondjuk, hogy egy Proenza Schouler 'Lunch' cutch-ot vitt magával, a lábaira pedig Sergio Rossi egyik népszerű szandálját, az 'Oblo' névre hallgatót húzta. Haját a "most keltem ki az ágyból" életérzés inspirálhatta, ami pedig az ékszereket illeti, meglehetősen minimalista módon csak egy arany nyakláncot viselt.

Campbell ruhája kicsit becsapós, ugyanis a dekoltázsába lógó haja miatt azt hinnénk, hogy kicsit más a felsőrész Watts-éhoz képest, de nem. Lábbelinek egy apró lyukakkal szaggatott velúr hatású magassarkú bokacsizma mellett döntött, haját kiengedve hagyta, és bár ékszerekből csak párat viselt, az összértékük valószínűleg egy második kerületi családi ház árával vetekszik. Az ilyen ruhákkal amúgy vigyázni kell vakus eseményeken, hiszen minden olyan testi hibát megmutat a megcsillanó fény, amit nem szeretnénk - nem mintha a thai Vouge-ban kifehérített Campbellnek lenne mit takargatnia.

Lily Collins vs. Carine Roitfeld

Bambi jobban áll

Úgy tűnik, hogy a színésznőnek és a francia Vogue ex-főszerkesztőjének is nagy kedvence a Givenchy, mert mindketten a jövő tavaszi kollekció ikonikus, Bambi-printtel ellátott darabjaiban parádéztak a közelmúltban.

Lily Collins egy oversize, fenék érő alá pulóvert választott egy eseményre, amihez - szerinte - enyhén gótikus beütésű smink passzolt. Táskát szintén a kollekcióból választott: a clutch-on is a kis őzike figyel vissza ránk. Ékszerek közül elég sokat aggatott magára: a karkötőit szó szerint halmozta és a fülében is találhattunk itt-ott aranyozott piercingeket. Collins (vagy stylistja) kreativitása az este során nem szárnyalt a fellegekben: a fekete szetthez egy fekete magassarkú szandált választott.

A nemrég könyvet író Roitfeld a csipkés felsőrésszel és átlátszó, pöttyökkel díszített szoknyarésszel rendelkező ruhát nézte ki magának és sajnos a 2013-ig csupán rögzítésre szolgáló gumipókot is a derekán viselte. Táskát nem vitt magával, a hajkorona és smink kombinációja pedig a rá mindig is jellemző ziláltságot sugallta. A lábaira barna pitonmintás magassarkú szandált húzott.

Oszd meg másokkal is!
Mustra