Nézegessen ön is olyan címlapokat, amik még a teniszt éltették!

Nagyon sok tényezőtől függ, hogy mi kerül egy adott magazin címlapjára. Természetesen az elsődleges magának a médiumnak a profilja, így ne is várjuk, hogy mondjuk az Élet és Irodalom magazin borítóján az éppen műsoron lévő zs-kategóriás valóságshow hőse néz vissza ránk. A színes bulvármagazinoknak viszont az éppen futtatott hírességek neve és arca is aranyat ér, így versengenek értük a lapok.

A divatlapok – nem nagy meglepetésünkre – az éppen adott korszak trendjeit képezik le. A kor szépségideálja vagy divatikonja legtöbbször a szezon legjellemzőbb ruhadarabjaiban látható, de sokszor közéleti események vagy más gazdasági történések is befolyásolják a magazinok legelső lapjának kinézetét. Talán furcsán hangzik, de közel száz évvel ezelőtt a tenisz mint sport akkora népszerűségnek örvendett, hogy a nyomdák egymás után ontották magukból a lapok által megálmodott címlapokat, amelyeken Wimbledon éppen aktuális sztárjai pózoltak a leghíresebb dizájnerek kreációban. A Fashionista segítségével ezeket gyűjtöttük most össze

Ön mit gondol a mostani magazinok címlapjáról?

Pár napja érkezett a hír, hogy az egykor patinás Jean Patou nevével fémjelzett divatház újra feléled hamvaiból és történetünk főszereplője is a francia dizájner.

Patou közel száz évvel ezelőtt találkozott Suzanne Lenglen teniszezővel, akinek androgün stílusa és atletikus alkata felkeltette a figyelmét. Természetesen nem telt el sok idő és a sportoló a wimbledoni pályán már a tervező ruháiban ütögette vissza a labdákat. Innen pedig nem volt megállás, a tenisz akkora sikk lett, hogy a magazinok borítóin kizárólag ilyen témájú fotókat láthattak viszont az olvasók. Most ön is átélheti ezt az érzést, csak dőljön hátra és lapozzon a virtuális katalógusunkban a lenti képre kattintva!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek