OFFLINE

50 év alatt 11 kilóval lett nehezebb az átlag amerikai nő

2013. november 2., szombat 09:49

Amikor a női ruhaméretekről, és az értékesítésekről van szó, akkor valami zavar kerül a matematikába. Az átlagos amerikai nő ugyanis több mint 10 kilóval lett nehezebb az elmúlt ötven évben, a plus size ruhák forgalma azonban még mindig csak 9 százalékot tesz ki az évi 190 milliárd dolláros bizniszben – hiába költenek egyre többet hirdetésekre.

Bár valami változás azért látszik, mert a kilenc százalék a 2011-es egy százalékról ugrott fel – írja a Daily Mail. "Még mindig valami furcsa stigma tapad a plus size divathoz, és azokhoz a nőkhöz, akik ezeket a ruhákat viselik" – magyarázza Marie Denee, aki a plus size ipart tanulmányozza, és aki egyébként szintén ebbe a kategóriába tartozik.

A lényeget valójában egy Daniel Butler nevű férfi mondta ki, aki a Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség elnöke. Szerinte arról van szó, hogy a legtöbb kereskedő számára kockázatot jelent a plus size ruházat, és a kisebb cégek egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy mindenkinek megfeleljenek.

Ahogy cikkből kiderült, az is problémát jelent, hogy a tervezők tapasztalatlanok a plus size ruhák elkészítésében. Az ugyanis nem működik, hogy megcsinálnak valamit kisebb méretben, aztán elkészítik valamivel nagyobban is – valószínűleg ezért szörnyű ronda a legtöbb plus size ruha.

Ahogy korábban is írtuk: mintha a divatipar azt feltételezné, hogy a molettebb nőket egyáltalán nem érdekli a stílus és trendek. "Ha az ajánlat erősebb lesz, a nők is többet fognak költeni ilyen ruhákra" – mondja Alison Levy, egy konzultációs cég kiskereskedelmi stratégája. "Hatalmas lehetőség van ebben a szegmensben" – tette hozzá.

A New York-i divathéten is csak idén mutatták be az első plus size kollekciót. A legtöbb divatszerkesztő állítólag üdvözölte a kezdeményezést, és elismerően nyilatkozott a a bemutatóról. "Stílusát tekintve nem jelent túl nagy előrelépést, mégis hatalmas ugrás a méret elfogadásának folyamatában" – írta a Refinery29.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta