Ilyen az, amikor Csernobilba viszik a modelleket

Még augusztusban írtunk Marc Erwin Babej fotós egyik fotósorozatáról, amit egy plasztikai sebész barátjával együttműködve készített el és amiben a tökéletesnek vélt modellek arcával kapcsolatos javítandó hibákat mutatták be. Babej azóta sem pihent és nemrég elkészült új munkájával, ami hasonlóan bizarr történetet dolgoz fel és a Chernogirls, azaz Csernolányok nevet kapta.

A fotók a fehérorosz Minszkben és Ukrajnában készültek el és javarészt a csernobili robbanás helyszíneit használt fel. "A sorozat a posztszovjet generációk és azok őstörténeti emlékeinek a fura együttélését mutatja be. 2013 augusztusában fotóztunk két helyszínen, közülük az egyiken történt a világhírű robbanás" – kezdi a történetet a fotós. Ha kíváncsi a fotókra, a poszt végén található galériában megtalálja őket.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

"Ironikus, hogy Pripjatyot szovjet mintavárosnak szánták és pont a Szovjetunió széthullása előtt itt történt a történelem egyik legnagyobb katasztrófája" – folytatja Babej, akinek a fotóit böngészve változatos helyzetek és modellek kerülnek utunkba. A fiatal lányok ugyanúgy pózolnak verőlegénynek hitt bőrdzsekis férfivel, mint a hónap dolgozóját bemutató fényképpel vagy egykor biztosan nagy népszerűségnek örvendő, most már a romoktól alig felismerhető tornateremben. "A városban sétálva számos idős emberrel találkoztunk, akik egyszerűen élik az életüket a fennmaradt házakban. Az ő ellentéteik a modellek, akik ugyan a szovjet szellem örökösnői, de semmiképpen nem a termékei. Iskolázottak, egyéniségek és ami még ennél is fontosabb: a törésvonalat jelentik a múlt és jelen között" - zárja sorait a fotós. Nézze meg a galériát is a művész gondolataival a képaláírásokban!

Jó hír, hogy ha Zürichben jár és az AB Galéria felé veszi az irányt, akkor kinyomtatva is megtekintheti a sorozatot. Ugyanez a helyzet az amszterdami Amstel Galériával és a Washingtonban található Adamsonnal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek