Meleg kabátok nincsenek, ronda pulcsik vannak

Egyre hidegebb van, itt az ideje beszerezni egy jó télikabátot. Jobban mondva, itt lenne az ideje, de a fast fashion boltokban egyelőre olyan parkák kelletik magukat 15-20 ezer forintért, melyekben egy hűvösebb októberi napon is meg lehet fagyni. Körülnéztünk, és ha már a kabátok túl vékonyak voltak, kerestünk pár vastag pulcsit is, amit alájuk lehet venni: mi igazából szeretjük a csúnya pulóvereket, a mintás, kötött borzalmakat, úgyhogy könnyen be tudnánk vásárolni… ha azonban ön nem kedveli a giccsbe hajó vicces pulcsikat, nem ez lesz a kedvenc szezonja.

H&M

A H&M-ben rögtön a bejáratnál kabátok fogadnak, de csak 3-4 féle: egy zöld és egy fekete parka, egy nagyon vékony műbőr ujjú darab és valami szövetkabát féle. Pufikabátok (még) sehol, de lehet, hogy csak épp az Árkádban nem pakolták őket eléggé szem elé. A felpróbált kabátok csinosak, kényelmesek és nem is drágák, 10-13 ezer forintból kijönnek, de tényleg átmenetiek. A márka honlapján találtunk vastag tollkabátot is 30 ezerért és nagyon trendi Céline kabát hasonmás is kapható (lesz) 35 ezerért.

Ha maradnánk a tizenpárezres árkategóriájú kabátoknál, vehetünk alá elképesztő pulcsikat a márkánál: a sima kötött verziók mellett vannak olyan kötöttek, melyre mindenféle vadállatot nyomtattak. Egész bizarrul néznek ki ezek a pulcsik, és fogalmunk sincs, vajon hány mosást bír ki a nyomat a kötött anyagon. Szerencsére vannak egyszerű darabok is, de azokért is 6 ezer forintot kérnek, nézze meg őket a galériában!

LTB

Az LTB-ben eddig nem jártunk még, pedig nincs vele baj, csak egy fokkal drágább, mint kéne. Az eladók nagyon kedvesek, főleg farmerért érdemes benézni: rengeteg fazon van 10 ezer forint körüli áron. Kabátot viszont csak rövidet találtunk, és a pulóverek közt itt is felül voltak reprezentálva a vicceskedős, tiniknek való darabok. A sárga szövetkabátka 18 ezer forintba került, ami elég sok ebben a műfajban, a kék steppelt átmeneti kabát szintén ezt az értéket súrolta, pedig tavaly mindenhol lehetett ilyet kapni 10 ezerért – a leárazáson meg 5-ért. A pulcsik is 10 ezer forint körüli árban voltak, és egyik sem volt kihagyhatatlan.

Reserved

A Reservedben már vannak vastag pufikabátok, de sajnos csak 44-es és 46-os méretben. Aki kisebb, az fagyjon meg. Sikerült egy rövidebb vágású pufikabátot találni, amiben könnyű felfázni, viszont találtunk egy egész melegnek tűnő pofás parkát is 18 ezerét. A pulóverek itt szerencsére visszafogottabbak, de az áruk nem jobb, mint máshol, azaz 6-8 ezret kell fizetni értük. Minimum.

Terranova

A Terranovában sötét van és dübörgő, szinte elviselhetetlen zene, így aztán talán kicsit kritikusabbak voltunk a felhozatallal, mint máshol, ahol nem úgy éreztük magunkat, mint egy szilveszteri petárdazáporban. Furcsa, hogy ez a márka közel sem olcsó – mi még úgy emlékszünk rá –, egy kötött pulcsi flitteres mintával, 8 ezer, egy tök semmilyen fehér, vékony kabát 18 ezer (ez tényleg wtf? kategória), egy vékony bomberdzsekibe oltott tweedkabát 15 ezer. Az anyagok csapnivalóak, a szabások semmi extrák. Hagyjuk is az egészet.

Tally Weil

A Tally Weil a Terranovával szemben pozitív csalódás, amikor utoljára jártunk a Mammutban lévő üzletben (két hete), semmi értelmeset nem találtunk. Minden rossz anyagú és félreszabott volt, a zene meg csapnivaló. Az Árkádban viszont szerencsére igazi kincsek vannak, totál beteg nyomatos, flitteres pulóverek, tréningek, bomberdzsekik, amik felvéve jobbak, mint a vállfán, szemekkel díszített nadrágok és hamburgeres pólók. Nem a visszafogott harmincasok üzlete ez, inkább a bevállalós tiniké és huszonéveseké –talán még Kaposváron sem lenne balhé abból, ha innen öltöznének fel a diákok –, de ki lehet túrni pár egész elegáns ballonkabátot is a giccses ruhakupacok alól. természetesen itt is vannak zöld parkák 19990 forintért. A pulcsik 8-12 ezer forintba kerülnek, de tényleg vannak köztük ötletesek.

GAP

A GAP-ben letisztult vonalak és nagyon egyszerű, nem egy szezonos ruhák kaphatók, ami igazi felüdülés a sok hülyemintás pulóver után. Itt van csíkos pulcsi, meg egyszínű, semmiből nincs sokféle, minden mindenhez megy az üzletben. A trendiségben megfáradt jómódú emberek üzlete ez, csak sajnos attól, hogy valami drága és egyszerű, még nem biztos, hogy jól áll, és jó anyagból készült. A 30% gyapjút tartalmazó színes ujjú pulcsi tizenpárezer forint, a csíkos, vékony hosszúujjú póló 9990 forint. A nagyon tömött pufi kiskabát 40 ezer (de vajon milyen időre való? Felül mínusz 10 fokot is bír, közben meg befagy a fenekünk…), a rövid parka szintén 40 ezer forint.

Pull and Bear és Bershka

Nemrég nyitott az Árkádban két újabb Inditex bolt, ráadásul a régiek – Zara és Stradivarius – közvetlen szomszédságában. Nagyon szépen vannak a boltok kialakítva és hatalmasak, és minden kapható, ami csak egy tininek kellhet. A Bershkából egy egész csúnyapulcsi bulit fel lehetne ruházni, fejenként 10 ezer forintból. Ami a kabátokat illeti: bár a honlapon nagyon jónak tűnő, vastag kabátok kelletik magukat, az üzletben csak katonazöld parkákat találtunk, melyek továbbra is tetszenek, de még mindig nem jók egy márciusi havazásra. Érdekesség, hogy kabátot a Pull and Bearben nem lehet a próbafülkében próbálni – nem értjük miért, de a galériában azért nézelődhet, szerencsére a honlapon minden fent van képekkel, árakkal.

Magyar vásárlónak magyar tervezőt!

Az Árkádban nemcsak fast fashion boltokban ruházkodhatunk fel, az újonnan megnyitott részben ugyanis a BP Shoppal szemben helyezkedik el a Link Designtér, ahol az ille-olla, a Zagabo és Lengyel Zsuzsi kreációit lehet megvásárolni. Jó, ez nem olcsó mulatság, hiszen egy telefontok vagy egy karkötő is 10 ezer forint felett van, de biztos, hogy nem nagyon jön szembe velünk az utcán. A vállfákon sorakozó, 20 %-ban poliésztert tartalmazó gyapjúkabátok ára persze ennél egy kicsit borsosabb, a galériánkban szereplő darabok például 37 és 39 ezer forintba kerülne, de állítólag már 28 ezer forintért is vannak felöltők.

Ha a Link Designtér kínálata nem elég, akkor sem kell kétségbeesni, a fővárosban ugyanis egymást érik a különböző tervezői kiárusítások. Nanushka márka alaposan belehúzott, ugyanis néhány héttel azután, hogy kiárusította a tavaszi-nyári kollekció mintadarabjait a nemrég nyílt Madame Noi étteremben, most újabb akcióval kecsegtet, szombatig ugyanitt megvásárolhatóak a korábbi szezonok legsikeresebb fazonjai, igaz, az eredetitől különböző anyagokból. Persze nem árt, ha legalább 15 ezer forint van nálunk, de ha egy igazán szép szövetkabátra vágyunk, akkor inkább 40 ezer forint lapuljon a zsebünkben. A kollekció egyébként teljesen őszbarát, a pulóverekből, kabátokból és ingekből nincs hiány, sőt, akinek van kedve, 17 ezerért még táskát is vásárolhat magának.

Ezzel párhuzamosan a Je Suis Belle bemutatótermében olcsóbban juthatunk hozzá előző kollekcióik egy-egy darabjához és itt már 1500 forintért is beújíthatunk valamit. Ha nemcsak egy apró darabra vágyunk a terveződuótól, akkor persze ennek tízszeresét is otthagyhatjuk, de cserébe a miénk lehet egy szép csillagos ruha vagy egy nagyon zöld zakó a nyári kollekcióból. Mivel ezek mintadarabok, nincs belőlük annyi, mint a Nanushka újragondolt darabjaiból, szóval érdemes sietni vagy reménykedhetünk abban, hogy karácsony környékén ismét lesz sample sale.


Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek