Csalás vagy menőség a soványító csodatükör?

Belinda Jasmine, grafikus nőből van, tehát pontosan tudja, hogy milyen viszonyt is ápolunk a tükörképünkkel. Ezért is talált ki egy olyan berendezési tárgyat, ami szerinte segíthet abban, hogy megbékéljünk magunkkal, igaz, ehhez szükség van egy kis csalásra. Az ötlete, a Skinny Mirror tulajdonképpen nem más, mint egy speciális tükör, ami öt kilóval soványabbnak mutatja azt, aki elé áll.

„A ragyogó külső kulcsa a magabiztosság, ami abból fakad, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A Skinny Mirror minden egyes alkalommal hízeleg, amikor belepillantasz, ezzel óriási lökést ad az önbizalmunknak, sokkal jobb lesz az önmagunkról alkotott képünk. Olyan érzés, mintha valaki bókolna nekünk, mintha azt mondaná, hogy jól nézünk ki. Egyes vásárlók azt állítják, hogy a Skinny Mirrornak köszönhetően már nem akartak olyan megszállottan fogyni, de sokkal tudatosabban étkeztek és mozogtak, ennek köszönhetően úgy szabadultak meg a felesleges kilóiktól, hogy azt örömnek élték meg, és az egészségüket sem tették kockára” – idézi a Daily Mail a tükröt gyártó cég ismertetőjét.

Belinda Jasmine, aki az egészséges életmód megszállottja, saját állítása szerint azután rukkolt elő az ötlettel, miután rájött, hogy mennyit romlott az önbizalma amiatt, hogy tükre kövérebbnek mutatta a valóságnál. „Mielőtt belevágtam volna a cégbe, hetekig használtam a Skinny Mirorr prototípusát. Idővel egyre javult a helyzet, szexisebbnek éreztem magam, sokkal csinosabban kezdtem el öltözködni. Szerettem volna, ha mások is megtapasztalják” – nyilatkozta Jasmine, aki a Kickstarteren reklámozta ötletét. A Daily Mail szerint nagyon sokan felfigyeltek rá, ám valójában nem sikerült annyi támogatást szereznie, amennyit szeretett volna. A cél az volt, hogy csökkentsék az előállítás árát, és így tényleg mindenki megengedhessen magának egy ilyen tükröt, aki úgy éri, ez kell a boldogságához.

A cég Facebook oldalát sem likeolták egyelőre, csak közel hatszázan, de az ottani vélemények mindenesetre hízelgőek. „Amióta én is vettem, edzeni kezdtem, ételnaplót vezetek, és mindent megteszek azért, hogy újra formába jöjjek. Mindeközben pedig jól érzem magam a bőrömben” – írta az egyik vásárló, aki hozzátette, a tükör miatt sokkal jobban figyel a külsejére, a részletekre, mielőtt elhagyja lakását. „A külső manapság nagyon fontos, és óriási küzdelemmel jár megfelelni az ideáloknak, akár tudatosan, akár tudattalanul. Ez a tükör segít abban, hogy nagyobb legyen az önbizalmunk, hogy emelt fővel léphessünk az emberek közé” – áradozott egy blogger, Nitro-a-gogo.

„Korábban nem megfelelő tükör miatt abban a hitben éltem, hogy folyamatosan hízok, bár a ruháim továbbra is rám jöttek. Csupán 50 kg vagyok, de rosszul éreztem magam a bőrömben” – vallott egy másik Facebook-felhasználó, aki persze sokkal magabiztosabbnak és szexisebbnek érzi magát, amióta beruházott egy új tükörre. „Csodálatos, hogy egy kis vizuális megerősítés mennyire jót tesz az ember önbizalmának” – tette hozzá.

skinny mirror
Facebook

Persze azért akadnak olyanok is, akik nem értenek egyet a koncepcióval, mert úgy vélik, ezzel a tükörrel csak becsapjuk magunkat. „Hazugság vagy motiváció? Szerintem mindkettő, egyszerre szükségtelen és káros. Azok az üzletek, amelyek ilyen tükröket használnak, szégyellhetik magukat. De ha valakinek otthon van egy olyan tükre, ami nem csal és mellé egy ilyen is, akkor hajrá! Személy szerint, ha lenne annyi pénzem, akkor persze lehet, hogy én is vennék egyet, mert ez olyan apró, kegyes hazugság, amit még belefér. Titokban oly sokszor vetjük meg magunkat, hogy egy ilyen tükör segíthet abban, hogy átvészeljük a napot” – írja a  The Shrinking Geek bloggere.

Ön szerint hasznos a bókoló tükör?

És hogy mennyibe kerül egy ilyen „csodatükör”? A legegyszerűbb változat ára 165 dollár, azaz közel 38 ezer forint, a legdrágább pedig 575 dollárt, azaz 131 ezer forintot kóstál. Erre bizonyára jön még némi postaköltség is. Bár augusztusban állítólag ingyenes volt a kiszállítás, nem valószínű, hogy az amerikai cég külön díjazás nélkül küldené utánunk a termékét.

skinny mirror2
Facebook
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek