OFFLINE

Öltözzön úgy mint a főnöke, előléptetik!

2013. szeptember 26., csütörtök 19:01

A legfrissebb, munkahelyeket vizsgáló felmérés kimutatta, hogy a vezető beosztásban dolgozók 68 százaléka fokozott figyelmet fordít beosztottjai öltözködésére, sőt, külön piros pontot érdemel az, aki hasonló stílusban utazik, mint ők.

A tanulmányban valószínűleg van némi igazság, ugyanis tíz megkérdezettből hatan azt állították, hogy ha hasonlóan öltözködnek, mint kollégáik, az jobb csapatszellemet, magasabb termelékenységi arányt és kellemesebb légkört teremt a munkahelyükön – írja a dailymail.co.uk.

Többek szerint az összeöltözést bevetők gyorsabban haladnak a vállalati ranglétrán, tehát az előléptetés nem csak azzal érhető el, ha mindig időben érünk be a munkahelyünkre, vagy sosem fogyunk ki a jó ötletekből.

A felmérésben részt vevő Debenhams szerint ez az új, összeöltözős irodai trend az elmúlt években közös vonása lett a brit munkahelyeknek. A megkérdezettek 54 százaléka úgy nyilatkozott, hogy nagy mértékben befolyásolja őket, mit viselnek a vezetők és a kollégáik a munkahelyükön, míg 33 százalék  szándékosan választ a többiekéhez hasonló ruhákat és a kollektíva azt is hajlamos előre megbeszélni, hogy ugyanazt viseljék.

A tanulmányból kiderült, hogy a megkérdezettek 32 százaléka tudat alatt öltözik össze kollégáival átlagosan hetente háromszor. „Növekedett a munkahelyeken való összeöltözés-mánia, ez most egy jó poén a legtöbb irodában. Az alkalmazottak általában a főnök stílusát veszik alapul és az ő példáját követik az öltözködésben. A főnök gyakran azt nevezi ki és lépteti elő, aki olyan, mint ő” – mondja a helyzetről a Debenhams szóvivője.

Ön öltözne úgy, mint a főnőke?

  • 185
    Ha emiatt előléptet, miért ne
  • 247
    Sosem majmolnék senkit
  • 327
    Attól függ, mennyire tér el a stílusomtól az öltözködése

„Az emberek hajlamosak egymást utánozni, mert fenyegetve érzik magukat, ha különböznek másoktól. Az emberek akkor érzik magukat biztonságban, ha egyenruhát viselnek. Ezzel jelzik igényüket arra, hogy egy adott csoporthoz szeretnének tartozni, illetve így tükröznek egy nagyobb együttműködésen alapuló vállalati kultúrát a cégen belül. Lehet úgy is fogalmazni, hogy az alkalmazottak, akik úgy öltöznek, mint feletteseik, megtalálták egy okos módját annak, hogy hogyan hívják el magukra a figyelmet és hogyan fogadtassák el magukat a munkahelyükön” – mondta Dr. Karen Pine a University of Hertfordshire pszichológusa.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta