Dries Van Notent megihlették a XX.század ikonikus női

A párizsi divathét második napján mutatta be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját többek között Guy Laroche, Gareth Pugh, Damir Doma illetve az antwerpeni származású designer, Dries Van Noten is. Az 55 éves Van Noten – akinek estélyi ruháiban olyan hírességek pózoltak a vörös szőnyegen az elmúlt években, mint Cate Blanchett vagy Maggie Gyllenhaal – erős, magabiztos nőknek ajánlotta nem kifejezetten nyárias hangulatú gyűjteményét tegnap Párizsban.

A tervező elmondása szerint fekete, arany és fehér színű új kollekcióját olyan huszadik századi ikonok és múzsák ihlették, mint az art deco egyik legismertebb festőnője, Tamara de Lempicka, a modellből lett színésznő, Charlotte Rampling vagy Loulou de la Falaise, aki modellként kezdte karrierjét, majd később Yves Saint Laurent ékszertervezője lett – írja a wwd.com.

A modern, mégis klasszikus hangvételű gyűjteményben stílusosan megfértek egymás mellett a virágokkal gazdagon díszített ruhák, a kígyóbőr minta, a perui népi motívumok, a csipkék, a fodros, rakott darabok illetve a nyersebb pamut és vászon anyagok is.

A nyolcvanas évek trendjeivel bekavart extravagáns kollekcióból szerettük a fehér inggel és fekete nadrággal kombinált viharkabátot, a vakító aranyszín mellényt és az egyszerű szabású pulóverekre applikált arany díszítéseket. Nézze meg Drien Van Noten jól kombinálható, hordható kollekcióját a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra