OFFLINE

Dries Van Notent megihlették a XX.század ikonikus női

2013. szeptember 26., csütörtök 12:44

A párizsi divathét második napján mutatta be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját többek között Guy Laroche, Gareth Pugh, Damir Doma illetve az antwerpeni származású designer, Dries Van Noten is. Az 55 éves Van Noten – akinek estélyi ruháiban olyan hírességek pózoltak a vörös szőnyegen az elmúlt években, mint Cate Blanchett vagy Maggie Gyllenhaal – erős, magabiztos nőknek ajánlotta nem kifejezetten nyárias hangulatú gyűjteményét tegnap Párizsban.

A tervező elmondása szerint fekete, arany és fehér színű új kollekcióját olyan huszadik századi ikonok és múzsák ihlették, mint az art deco egyik legismertebb festőnője, Tamara de Lempicka, a modellből lett színésznő, Charlotte Rampling vagy Loulou de la Falaise, aki modellként kezdte karrierjét, majd később Yves Saint Laurent ékszertervezője lett – írja a wwd.com.

A modern, mégis klasszikus hangvételű gyűjteményben stílusosan megfértek egymás mellett a virágokkal gazdagon díszített ruhák, a kígyóbőr minta, a perui népi motívumok, a csipkék, a fodros, rakott darabok illetve a nyersebb pamut és vászon anyagok is.

A nyolcvanas évek trendjeivel bekavart extravagáns kollekcióból szerettük a fehér inggel és fekete nadrággal kombinált viharkabátot, a vakító aranyszín mellényt és az egyszerű szabású pulóverekre applikált arany díszítéseket. Nézze meg Drien Van Noten jól kombinálható, hordható kollekcióját a galériában!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta