Anna Wintournak csak egy cipője van?

Az ember azt gondolná, hogy az amerikai Vogue magazin rettegett főszerkesztő-asszonyának otthonában garmadában állnak a szebbnél szebb cipők. Nos, ez lehet, hogy így is van, viszont a Daily Mail megfigyelése szerint az eseményeken általában ugyanabban a párban vagy egymásra nagyon hasonlító lábbelikben jár. Bizonyítékok a hajtás után!

Az angol lap szerint a galériában látható cipők prototípusát maga Manolo Blahnik készítette, és Anna Wintour 1994 óta tűnik fel ennek a lábbelinek a másaiban. Mivel saját kaptafája van, ezért a két különböző natúr árnyalatban készülő cipők mindig tökéletesen passzolnak a lábára. Megértjük, ha valakinek minden fontosabb divateseményre el kell tipegnie, akkor nem árt, ha nem töri fel a lábát a cipő.

Tegyük hozzá, több képen is látszik, amint Wintour ujjai megpróbálnak kiszabadulni méregdrága börtönükből, bár Julianne Moore divatbakija óta tudjuk, hogy ezt észre sem veszi az ember. A Daily Mail szerint egyébként a divatvilág egyik legjobban gyűlölt figurája is tisztában van azzal, hogy jót tesz a cipőnek, ha nem hordjuk két egymást követő napon, ezért minden szezonban több párat rendel belőlük, így nyugodtan váltogathatja ezeket.

A mostanában bohém stílusú cipőkben utazó Manolo Blahnik szerint egyébként ügyfelének csodálatos lábai vannak, és a Daily Mail szerzője, Liz Jones szerint nem véletlen, hogy egy nyitott orrú, bokapántos fazont zárt a szívébe, hiszen ettől rövidebbnek tűnne a lábfeje. Hozzátette, Wintour valószínűleg azért ragaszkodik ennyire ehhez a lábbelihez, mert problémás lenne minden szetthez megfelelő cipőt találni, és ha egy kicsit is mellényúl, akkor nyilván szétcincálják.

Anna Wintour kedvenc cipőjét egyébként bárki megvásárolhatja. A Callasli névre keresztelt szandállal több helyen is találkoztunk, igaz, más színben. A Neiman Marcus oldalán egy kék pár mindössze 82715 forint, bár most éppen nincs készleten, a Saks online boltjában rózsaszínben találtunk rá, de nem szállítanak Magyarországra, és egyébként is elkapkodták már. A Style Sequel leírása szerint egyébként a Callasli az ismert operaénekesről, Marias Callasról kapta a nevét, és végleges formáját akkor nyerte el, amikor Anna Wintour javaslatára eltűnt a bokapánt, és sarokpánt lett helyette – mely egyébként elég unpraktikus, a galériában több képen is látszik, hogy a hátsó pánt lecsúszkál Wintour sarkáról.

A főszerkesztő-asszony egyébként nemcsak a nyárias lábbelik terén ilyen elkötelezett, ugyanez a helyzet, ha a csizmákról van szó, legalábbis a róla készült képeket böngészve mi erre a következtetésre jutottunk. Nézzék csak meg!

A szakértők szerint

Fugen Neziroglu pszichológus szerint elképzelhető, hogy Wintour alapvetően nem szereti a változásokat, és ezért ragaszkodik ennyire ehhez az adott fazonhoz: „Annyira mozgalmasak a napjai, ezért szeretne vagy szüksége van valamire, ami állandóságot biztosít”. Hozzátette, a Vogue feje biztosan nem kényszeres, mert ha ilyen problémákkal küzdene, akkor nem lenne képes ilyen karriert befutni, de persze lehet, hogy valamit rejteget. Mondjuk azt, hogy nem elégedett valamelyik testrészével. „Az emberek sokszor azért ragaszkodnak egy adott stílushoz, mert úgy gondolják, attól jobban néznek ki. Vannak nők, akik azért hordanak óriási kabátokat, mert el akarják takarni a csípőjüket” – állítja Neziroglu.

Jaleh Hoorfar szakorvos szerint a pántok nem éppen ideálisak, nem tartják elégé a lábat, a lábujjak is kikandikálnak belőlük és a hátsó pánt is hajlamos lecsúszni. A cipő mellett szól, hogy legalább a sarka nem túl magas. Hoorfar egyúttal azt tanácsolja Wintournak, hogy hordjon olyan cipőket, amelyek hátul zártak, így sokkal jobban tartják a sarkát, és nem fárad majd el annyira a lába.

Forrás: Daily Front Row

Oszd meg másokkal is!
Mustra