OFFLINE

A Dolce & Gabbanát megihlette az ókor pazar világa

2013. szeptember 23., hétfő 20:28

Ötödik napja zajlik a milánói divathét, melyen a Versace, a Gucci, a Marni és a Fendi mellett bemutatta legújabb kollekcióját Domenico Dolce és Stefano Gabbana is. A tervezőpáros – mint ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk – idén is a szicíliai hagyományokból és életérzésből merített inspirációt a tervezésnél.

Miután a Dolce & Gabbana tavaly végleg szakított az olcsóbb ruhákra specializálódott D&G vonalával, jól láthatóan volt idejük és energiájuk a kivételes kivitelezésre, luxusanyagok felkutatására, ami tekintve az olasz divatházak jelenlegi anyagi helyzetét, meglepően szokatlan élményt nyújtott a közönségnek – írja a vogue.it.

2014-es tavaszi-nyári kollekciójukhoz ez alkalommal a szicíliai katedrálisok arany mozakjait, a görög eredetű szicíliai örökségeket, például jón oszlopokat, pénzérméket, illetve Sophia Loren ötvenes évekbeli stílusát tanulmányozták, melyet drágaköves gombokkal és kézzel festett mintákkal tettek még exkluzívabbá. A játékosságot kedvelő duó egyik tagja, Domenico Dolce még egy raffia táskát is készített, melyet anyjáról, Sara-ról nevezett el.

Az aranyban nem szűkölködő pazar gyűjteményhez egy 1969-es Fellini filmből, a Fellini-Satyriconból is inspirálódott a tervezőpáros, melyet az ókori író, Petronius Néró császárról írt műve ihletett. Nézze meg a galériában, hogy milyen arany, csipke és bőr darabokat tervezett a luxusban utazó Dolce & Gabbana a nyárra!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta