OFFLINE

Manolo Blahnikot megihlette a hatvanas évek bohémsága

2013. szeptember 21., szombat 17:57

Az egyik legtekintélyesebb cipőtervező, Manolo Blahnik idén a londoni divathéten mutatta be vidám és élénk színű 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját és Michael Roberts által rendezett rövidfilmjét a kopott keleti szőnyegekkel megpakolt Covent Garden Hotelben.

A hetven éves cipész a legtöbb divatházzal ellentétben színesen képzelte el a nyarat és fekete-fehér magassarkúi mellett merész, narancsszín, napsárga, sötétzöld, zebracsíkos, francia zászlós és virágmintás lábbeliket mutatott be a közönségnek.

A magát filmmániásnak valló Blahnik a vogue.com-nak elmondta, hogy gyűjteményét a hatvanas évek ikonjai, mint a Peggy Moffitt, Luis Bunuel és Salvador Dalí szürreális világa, illetve az 1939-ben bemutatott Elfújta a szél főhősnője, Scarlett O'Hara ihlették.

Talán ami Blahnikot igazán megkülönbözteti az átlagos cipőkészítőktől az az, hogy mindig is nagy bátorsággal és új technikai megoldásokkal tele vetette bele magát a tervezésbe. Kollekcióinak mindegyik darabját aprólékosan megtervezte úgy, hogy az biztosítsa viselőjét arról, hogy a lehető legkényelmesebb cipő van a lábán.

A Blahnik ház dolgozói a milánói gyárban ugyanis szigorúan tesztelik a lábbeliket, beleértve a nagy lábmérettel rendelkező mediterrán nőket is . „Ha nekik kényelmes, akkor tudom, hogy másoknál is működni fog” – mondja a különös tesztelési szokásáról a spanyol cipész, aki az elmúlt években drasztikusan emelte cipői árát.

„Most mindenki Londonba akar jönni bemutatni. London nagyon különbözik a milánói és a párizsi divathéttől. Már akkora jelentősége van, hogy erre a nemzetközi befektetők is felfigyeltek. Londoné a jövő. Már annyiszor felkértek, hogy vegyek részt a divathéten, de soha nem éreztem azt, hogy igazán szükségem lenne rá. De a londoni divathét annyit változott az utóbbi időben, hogy pillanatnyilag úgy érzem, hogy ez az egyik legizgalmasabb hely a világon" –  mondta a vogue.com-nak a tömegtől rettegő tervező, aki 1971-ben mutatta be első kollekcióját a közönségnek. Majd rámutatott egy nőies virágmintás Blahnik cipőre és eltűnődött: „Ez azt hiszem, szép” – aztán vállat vont és szerényen nevetve hozzátette: „Vagy mégsem?”

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta