OFFLINE

Kimoshatatlan pezsgőfolt miatt perelte a Pradát, jól járt

2013. szeptember 21., szombat 09:07

Gondolom, önnel is előfordult már – ártól és értéktől függetlenül –, hogy folt esett az egyik kedvenc ruhadarabján. Aztán ezt vagy sikerült kimosni és minden ment a régi kerékvágásban, vagy nem, és jött a bosszankodás, végül pedig a szomorú lemondás. Pótolható darabok esetén nem akkora a fájdalom, mint olyanoknál, melyekre a félretett pénze nagy részét költötte, vagy amelyeket nem lehet pótolni valami hasonlóval – például ajándék volt a nagyszüleitől, külföldi ismerőstől, stb.

Hasonló eset történt Catherine Whitty-vel is: egy születésnapi iszogatásnál leöntötte pezsgővel a 971 fontos, tehát több mint 300 ezer forintos Prada-szoknyáját. A tisztítóban meglepetésére azt mondták, hogy ez sajnos nem jön ki, ő pedig nem is tétlenkedett sokáig, beperelte az olasz céget.

Whitty azt is megtudta, hogy nemcsak a pezsgő, de akár az esővíz is olyan károkat okozott volna a selyemből készült szoknyában, hogy menthetetlenné válik. Ezen azért érdemes elgondolkodnunk: megéri olyan márkás ruhát venni, amely tönkremegy egy nyári záporban? Nem nagyon.

A bírósági döntés

Kishal a naggyal szemben, gondolhatnánk, a gyógytornászként dolgozó nő beperelte a Pradát, de a bíróság végül neki adott igazat és kötelezte az olasz divatházat az ár visszatérítésére. Miért nem vigyázott, tehetnénk fel a kérdést, ám Whitty a vásárlás előtt elmondta az alkalmazottaknak, hogy milyen alkalomra lesz a szoknya (baráti pezsgőzés), ők pedig nem jelezték, hogy oda inkább mást ajánlanának. A bíró azzal indokolta a döntését, hogy ilyen értékű ruhadaraboknál fel kéne hívni a figyelmet, nem csak szóban, de belevarrt címkével is, hogy fokozottan vigyázzunk rá.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta