A Burberry szerint átlátszó ruhákban töltjük a nyarat

A londoni divathét utolsó előtti napján mutatta be új kollekcióját többek között Jonathan Saunders, Roksanda Ilincic és Christopher Kane is. A legnagyobb felhajtás – mint minden évben – idén is a Burberry Prorsum bemutató miatt volt, amit hagyományosan a Kensington Gardensben található Albert Memorialban tartott a divatház.

A Burberry vezető tervezője, Christopher Bailey tavaly a márka romantikusabb oldalát kívánta megmutatni szíves és leopárdmintás átlátszó darabjaival. Bailey 2014-es tavaszi-nyári, „English Rose” névre keresztelt kollekciója is a romantikusabb vonalhoz igazodik; a pasztellszín-túladagolás láttán  az az érzésünk támadt, hogy ideje lenne a tervezőt eltiltani kedvenc Ladurée macaronjaitól.

A Burberry jól láthatóan figyelembe vette a Brit Divattanács kérését és látványosan több színes bőrű modellel dolgozott, mint amennyit az előző pár napon láthattunk a londoni kifutókon.

A divatház javarészt halványrózsaszín, lila, menta illetve vaníliasárga színű, báránybőrből, skót kasmírból, velúrból illetve nottingham-i, tradicionális csipkekészítő mestertől származó anyagokból készült ruhákat mutatott be, de azért PVC is került a kifutóra.

„Azt akartam, hogy ez a kollekció nagyon előkelő és finom legyen” – mondta a tervező a wwd.com-nak a show után, hivatkozva a „puhaságra”, mint a kollekció fő vonására.

A rendkívül nőies és hordható kollekcióból szerettük a csíkos és csipke ceruzaszoknyákat, a vékony pulóvereket, a cukorka színű csipkeruhákat, a vállrészre és szoknyára applikált méretes brossokat illetve a nem éppen nyárias, de kiváló szabású kabátokat, melyek elmaradhatatlan részei, védjegyei a divatháznak.

A sok áttetsző anyag viszont kevéséb tetszett, ezek talán a kifutón jól mutatnak, de valószínűleg jövő nyáron sem fog senki a Burberry kedvéért mellbimbót és bugyit villantani. Nézze meg a galériában, hogy mit akar eladni a márka jövő tavasszal, meg azt is, milyen az, aki bevállal egy Burberry által nyomatott áttetsző szoknyát!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek