Tíz merénylet, amit melltartóink ellen elkövethetünk

Nem könnyű megtalálni a megfelelő melltartót, és többségünknek szakértői segítségre van szüksége. Persze nem csak vásárlás közben tudunk mellényúlni, viselés közben is sokat hibázunk. A Huffington Post Bobbie Smith, a Freshpair szakértője segítségével gyűjtötte össze legtipikusabb vétkeinket, nézze meg, mire ügyeljen!

1. Túl kicsi melltartót viselünk

A Huffington Post szakértőjének tapasztalatai szerint a nőknek, akik hozzá fordulnak tanácsért, és nem a megfelelő méretű melltartót viselik, általában nagyobb kosárméretű, de kisebb körméretű darabok kellene hordaniuk. Hozzátette, a nagyobb kosárméret sokakat megijeszt, pedig nem kellene amiatt aggódni, hiszen sokkal fontosabb az, hogy melltartónk tökéletesen passzoljon.

shutterstock 119473543
Shutterstock

2. Kosárméret alapján választunk

Bobbi Smith szerint gyakori hiba, hogy a nők kosárméret szerint választanak, pedig inkább a körméret az, ami számít. Persze ezek összefüggésben vannak egymással. „Hiába mondjuk azt, hogy D-kosaras mellméretünk, ha nem tudjuk, mi a körméretünk. A kosárméret ugyanis ennek megfelelően változhat, vagyis lehet, hogy D kosár kell az egyik körmérethez, de másik körmérethez már inkább az E kosár a megfelelő. A 32D-s melltartó valójában egy kosárral kisebb, mint a 34D-s” – nyilatkozta. Vagyis sehogy sem ússzuk meg a fránya próbálgatást.

3. A legbelső kapcsot használjuk

Amikor próbálunk, nem a legbelső, hanem a legkülső kapcsot kell használnunk – ajánlja Smith. Hogy miért? Mert így lesz egy kis mozgásterünk arra az esetre, ha a pánt kitágulna.

4. Hagyjuk, hogy felcsússzon a hátsó pánt

Az is intő jel lehet, ha a hátsó pánt feljebb csúszik, mint a kosárban lévő merevítők vonala. Ha ilyesmit tapasztalunk, akkor sajnos nem megfelelő méretű melltartót vettünk.

5. Nem a megfelelő fazont hordjuk

Mellmérettől-, formától, és feszességtől függ, hogy milyen fazon áll jól. Azt azonban vegyük figyelembe, hogy a melleink nem szabályos félgömbök, hanem kúpalakúak, és ha olyan melltartót viselünk, aminek nagyon határozott, félkör formája van, akkor nem töltjük ki azt, és csak tovább rontunk a helyzeten, ha a hézagot mondjuk papírzsebkendővel akarjuk kitölteni.

shutterstock 61289599
Shutterstock

6. Nem megfelelő ruhákkal hordjuk

Hiába kedvelünk egy adott márkát vagy adott fazont, nem igazán van olyan melltartó, ami minden szettünkhöz passzolni fog. Ezzel azért mindenki tisztában van. Ha mégsem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor kicsit próbálgassunk.

7. Egymás után két nap is hordjuk

Ha nem vesszük fel ugyanazt a melltartót két egymást követő nap, azt bizony meghálálják az elasztikus anyagok – állítja a szakértő. „Ha másnap is ugyanazt a darabot vesszük fel, az olyan, mintha megerőltetnénk az izmainkat, merev lesz. Segíthet, ha hideg vízben mossuk ki” – tette hozzá.

8. Nem megfelelően mossuk

Smith szerint sokat árthatunk azzal, ha nem a megfelelő mosószert alkalmazzuk, hanem mondjuk olyan terméket használunk, amit gyapjúból készült ruhákhoz ajánlanak, hiszen az elasztikus anyagoknál nem igazán az a fontos, hogy lágy és puha legyen, hanem az, hogy minél tovább megőrizze a feszességét.

shutterstock 119985778
Shutterstock

9. Megtartjuk, ha nem is jó ránk

„A nők általában belenyugszanak abba, ha nem jó rájuk egy melltartó” – jegyezte meg Bobbie Smith. A Huffington Post szerint ennek részben az az oka, hogy a melltartó kissé macerás, és ezért feladjuk, beérjük egy olyan darabbal, ami ugyan nem az igazi, de nem is annyira rossz.  Így persze nem is csoda, ha sok nő panaszkodik arra, hogy milyen kényelmetlen viselet a melltartó,.

10. Nem dobjuk ki időben

„Ha megfelelően hordjuk és tisztítjuk, egy melltartó akkor is csak nyolc hónapig viselhető. Ezt követően ugyanis megnyúlnak a pántok, és már nem tart úgy, ahogy kellene. Ezért is fontos, hogy legalább hat vagy hét melltartónk legyen, hiszen ha váltogatjuk ezeket, akkor tovább tartanak” – tanácsolja a szakértő.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek