Ezzel a fotóval teszi helyre a nők önbizalmát a modell

"Nehéz szívvel teszem közzé az alábbi sorokat, de úgy érzem, ez most igazán fontos" – kezdi egyik múlt heti posztját tumblrjén Sierra McKenzie, szabadúszó modell. A pár soros bejegyzést végigolvasva megtudhatjuk, hogy McKenzie iskolás korában a körülötte lévő és a tévéreklámokban szereplő lányokat elnézve szinte folyamatosan szorongott, mivel azt látta, hogy ők smink nélkül is tökéletesen néznek ki, a saját arca pedig visszataszítóan mutatott természetesen.

Később a modell rájött, hogy ezek a lányok szedik a szemöldöküket, korrektort használnak és amit ő csupasz arcnak hitt, azon bizony "nincs smink" smink volt. Ez a fura kifejezés a szépségiparban már régóta létező fogalom, de tényleg sokszor megtévesztő lehet az, amikor a hirdetés alá azt írják, hogy a képen látható alany nem visel sminket. Ezért McKenzie úgy döntött, megmutatja a különbséget – saját magán.

A lent látható két, ugyanolyan szögből készült fotót mellékelte a posztjához, a bal oldalon ébredés utáni állapotban látható, a jobbon pedig minimális sminket visel, ami még ugyan természetes hatást sugároz, a szakértő szemek mégis észreveszik, hogy itt bizony apró korrekciók történtek.

Mi volt a modell célja? Az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy nem a jobb oldali állapotban kell kinéznünk a nap minden egyes percében és hogy közvetlen felkelés után nem vagyunk tökéletesek. "Úgy gondolom, hogy a smink erőt ad. Viszont fontos felismerni, hogy nem az a természetes, amit velük alkotunk" – írja. "Úgy gondoltam, kicsit várok a fotók elkészítésével, amíg rendbe nem jön a bőröm, de rájöttem, azzal pont a lényege veszett volna el" – zárja bejegyzését McKenzie.

Bal oldalon McKenzie smink nélkül, a jobbon pedig "nincs smink" sminket visel.
Bal oldalon McKenzie smink nélkül, a jobbon pedig "nincs smink" sminket visel.http://sierramckenzie.tumblr.com
Oszd meg másokkal is!
Mustra