OFFLINE

Ezzel a fotóval teszi helyre a nők önbizalmát a modell

2013. szeptember 15., vasárnap 09:27

"Nehéz szívvel teszem közzé az alábbi sorokat, de úgy érzem, ez most igazán fontos" – kezdi egyik múlt heti posztját tumblrjén Sierra McKenzie, szabadúszó modell. A pár soros bejegyzést végigolvasva megtudhatjuk, hogy McKenzie iskolás korában a körülötte lévő és a tévéreklámokban szereplő lányokat elnézve szinte folyamatosan szorongott, mivel azt látta, hogy ők smink nélkül is tökéletesen néznek ki, a saját arca pedig visszataszítóan mutatott természetesen.

Később a modell rájött, hogy ezek a lányok szedik a szemöldöküket, korrektort használnak és amit ő csupasz arcnak hitt, azon bizony "nincs smink" smink volt. Ez a fura kifejezés a szépségiparban már régóta létező fogalom, de tényleg sokszor megtévesztő lehet az, amikor a hirdetés alá azt írják, hogy a képen látható alany nem visel sminket. Ezért McKenzie úgy döntött, megmutatja a különbséget – saját magán.

A lent látható két, ugyanolyan szögből készült fotót mellékelte a posztjához, a bal oldalon ébredés utáni állapotban látható, a jobbon pedig minimális sminket visel, ami még ugyan természetes hatást sugároz, a szakértő szemek mégis észreveszik, hogy itt bizony apró korrekciók történtek.

Mi volt a modell célja? Az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy nem a jobb oldali állapotban kell kinéznünk a nap minden egyes percében és hogy közvetlen felkelés után nem vagyunk tökéletesek. "Úgy gondolom, hogy a smink erőt ad. Viszont fontos felismerni, hogy nem az a természetes, amit velük alkotunk" – írja. "Úgy gondoltam, kicsit várok a fotók elkészítésével, amíg rendbe nem jön a bőröm, de rájöttem, azzal pont a lényege veszett volna el" – zárja bejegyzését McKenzie.

Bal oldalon McKenzie smink nélkül, a jobbon pedig "nincs smink" sminket visel.
Bal oldalon McKenzie smink nélkül, a jobbon pedig "nincs smink" sminket visel.
Fotó: http://sierramckenzie.tumblr.com/

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta