Csőtopok a londoni divathét első napján

Pénteken elkezdődött a londoni divathét, melynek első napján mutatta be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját a nagy múltú, 1894-ben alapított divatház, a Daks is. A klasszikus, élére vasalt nadrágjairól jól ismert márka nemcsak hazájában népszerű; többek között számon tartják Koreában is, ahol a brand az első számú favorit a nem hazai márkák körében - írja a fashion.telegraph.co.uk.

A legtöbb divatszakember szerint a Daks mindig tuti befutóként indul a londoni divathéten, pantallóival és elegáns kötött darabjaikkal minden szezonban nagy siker és elismerés övezi kollekcióikat. Ám ezúttal egyfajta identitásválságba kerülhetett a luxusmárka kreatívigazgatója, Filippo Scuffi és csapata, mivel kissé zavaros és logikátlan kollekcióval lepték meg közönségüket.

A ruhák hangulatához egyáltalán nem passzoló Edith Piaf La Vie en Rose című örökzöldjére felvonuló modellek javarészt púderrózsaszín, fehér, fekete, barna, bézs és kockás mintás ruhákat mutattak be, melyek közül meglepő volt a tavalyi Saint Laurent shown feltűnt fátyolszerű pelerin, a lotyós hatást kölcsönző csőtop és a Vogue által „rabszolga-szerűnek” titulált turbánok, hatalmas karikafülbevalók és nyakláncok megjelenése.

Viszont a kiválóan szabott fehér ingeket - melyek Victoria Beckham szerint is menők lesz a nyáron - el tudnánk képzelni 2014-es ruhatárunkban. Nézze meg, mivel ijesztgetett a japán tulajdonban lévő ikonikus brit divatház a londoni divathét első napján!

Oszd meg másokkal is!
Mustra