Íme férj, aki 55 ezer ruhát vett feleségének

Paul Brockmann és neje 56 éve házasok
Paul Brockmann és neje 56 éve házasok

Talán az év egyik legszerethetőbb és legromantikusabb története Margot Brockmanné, akinek férje, Paul 55000 ruhát vásárolt nejének az elmúlt 56 évben. A most 78 éves férj ugyanis amikor társastáncra vitte feleségét, minden alkalommal új ruhával lepte meg őt.

Az irigylésre méltó gyűjteményt azonban a rohamosan romló egészségi állapotuk és a túl drága tárolási költségek miatt idén kiárusítják Los Angelesben illetve honlapjukon. A német származású Brockmann saját oldalán mesél életéről, melyben megemlíti, hogy 13 éves kora a tánc és a szép női táncos ruhák szerelmese – írja a dailymail.co.uk.

„Margot az életem szerelme és az is maradt a mai napig. Követtem őt az Egyesült Államokba, ami miatt kitagadott a családom. Margot megváltoztatta az életemet. Az első időkben középnyugaton éltünk, majd később Los Angelesben telepedtünk le. Fővállalkozóként ingatlanértékesítéssel, áruházak, raktárak eladásával illetve antik tárgyak kereskedésével foglalkoztam. Mindig és mindenhol arra koncentráltam, hogy minél több ruhát tudjak venni Margotnak” – meséli történetét a táncruha-mániás férj.

A hihetetlen mennyiségű ruhát felvásárló Brockmann – aki időnként harminc ruhát is vett egyszerre – azt állítja, hogy az ötvenes évek stílusát szereti a legjobban a táncruha divatban. „Szerettem nézni, ahogy Margot táncol és elkezdtem neki ruhákat gyűjteni. Elképzeltem őt a ruhákban, így az új ruhát minden fellépés után egy még újabb darab követte. Lenyűgöznek az ötvenes évek ruhái. Az alsószoknyával kombinált széles szoknyák igazán nőiesek. És ez az amit igazán szeretek” – mondta a kétgyermekes Brockmann az L.A. Weekly-nek.

Az 55000 ruha között akad pár tucat rózsaszín darab is
Az 55000 ruha között akad pár tucat rózsaszín darab is

A férj a lapnak azt is elmondta, hogy az 55000 ruha közül van olyan, amit a felesége sosem viselt, de ő a ruhavásárlás megszállottjává vált, így munka előtt, néha munka közben és munka után is ruhák után futkosott. A legnagyobb összeg, amit valaha elköltött egy ruhára az 300 dollár, 67600 forint volt, ami azért sok, mert Brockmann mérettől függetlenül vásárolt, így gyakran előfordult, hogy a ruha nem is illett a feleségére.

„Van néhány kedvencem, amelyeket nem szeretnék eladni. Egyik ilyen az a ruha, amit először vettem a feleségemnek. A kezdetekkor fogalmam sem volt arról, hogy ki tervezte a ruhákat, most már tudom, hogy a negyvenes évek óta gyűjtött kollekcióban vannak Oscar de la Renta és Vera Wang darabok is” – mondta a meghökkentő gyűjteményről Brockmann.

Költséges tárolni ennyi ruhát, ezért túladnak a gyűjteményen.
Költséges tárolni ennyi ruhát, ezért túladnak a gyűjteményen.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek