OFFLINE

Döglött állat a cipőn: menő vagy ciki?

2013. szeptember 8., vasárnap 21:32

A divatkedvelő állatpreparátor, Divya Anantharaman az Alexa Chung által vezetett 24 Hour Catwalk című vetélkedőben tűnt fel, melyet meg is nyert. A kitömött állatokból designer-tárgyakat, illetve dekorációkat készítő Divya munkássát nemrég bemutatta a TLC csatorna My Strange Addiction című műsora is, ahol a ripoternek elmondta, hogy ő maga vadássza le, öli meg és készíti elő az állatokat a preparálásra. A Vice.com-ra feltöltött videón pedig be is mutatja, hogy hogyan dolgoz fel egy ürgét.

A Brooklynban élő Divya a rangos Pratt-en tanult divattervezést és szobrászatot, majd nemrég szabadúszó cipőtervezőként elkészítette első pár lábbelijét, melynek vázlatait elküldte egy londoni suszternek is, aki fantáziát látott a furcsa ötletben.

Az általa tervezett nyitott orrú, ezüst színű bőrrel bevont, drámain ívelt sarokkal készült cipőt, melyet egy halott verébbel fejelt meg a feltörekvő tervező, nemsokára piacra is dobják; a kvarckristályokkal kirakott extrém lábbeli ára várhatóan 2500 és 3000 dollár azaz 570.700 és 684.850 forint között mozog majd – írja a fashionista.com.

„Azt szeretném, hogy a kristályok olyan hatást keltsenek a cipőn, mintha a veréb repülne. A cipőt a viktoriánus művészet és a bőr illata ihlette. Ennek a darabnak a talpbetétjét például illatos cédrusolajjal itattuk át. Ez közelebb áll a szobrászathoz, mint egy hagyományos tűsarkúhoz. Ez olyan valami, amit a Met Gálán visel az ember” – mondja nem mindennapi cipőjáről Divya, aki munkásságáról rendszeresen tart órákat az ACME Stúdióban.

Az elképesztő ötleten alapuló cipő várhatóan felbukkan majd a New York-i divathét kreatív bemutatóin is, de valószínűleg hallunk majd a különös technikával dolgozó designerről a feldühödött PETA-tól is a közeljövőben.

Ön mit gondol, a fiatal tervezőnőnek elment az esze, vagy úgy gondolja, hogy Divya lesz a CFDA (Amerikai Divattervezők Tanácsa) legújabb kedvenc designere a szezonban? Szavazzon, menő vagy ciki kitömött állatokat viselni a cipőnkön?

2194 szavazat 1569 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta