no

Döglött állat a cipőn: menő vagy ciki?

A divatkedvelő állatpreparátor, Divya Anantharaman az Alexa Chung által vezetett 24 Hour Catwalk című vetélkedőben tűnt fel, melyet meg is nyert. A kitömött állatokból designer-tárgyakat, illetve dekorációkat készítő Divya munkássát nemrég bemutatta a TLC csatorna My Strange Addiction című műsora is, ahol a ripoternek elmondta, hogy ő maga vadássza le, öli meg és készíti elő az állatokat a preparálásra. A Vice.com-ra feltöltött videón pedig be is mutatja, hogy hogyan dolgoz fel egy ürgét.

A Brooklynban élő Divya a rangos Pratt-en tanult divattervezést és szobrászatot, majd nemrég szabadúszó cipőtervezőként elkészítette első pár lábbelijét, melynek vázlatait elküldte egy londoni suszternek is, aki fantáziát látott a furcsa ötletben.

Az általa tervezett nyitott orrú, ezüst színű bőrrel bevont, drámain ívelt sarokkal készült cipőt, melyet egy halott verébbel fejelt meg a feltörekvő tervező, nemsokára piacra is dobják; a kvarckristályokkal kirakott extrém lábbeli ára várhatóan 2500 és 3000 dollár azaz 570.700 és 684.850 forint között mozog majd – írja a fashionista.com.

„Azt szeretném, hogy a kristályok olyan hatást keltsenek a cipőn, mintha a veréb repülne. A cipőt a viktoriánus művészet és a bőr illata ihlette. Ennek a darabnak a talpbetétjét például illatos cédrusolajjal itattuk át. Ez közelebb áll a szobrászathoz, mint egy hagyományos tűsarkúhoz. Ez olyan valami, amit a Met Gálán visel az ember” – mondja nem mindennapi cipőjáről Divya, aki munkásságáról rendszeresen tart órákat az ACME Stúdióban.

Az elképesztő ötleten alapuló cipő várhatóan felbukkan majd a New York-i divathét kreatív bemutatóin is, de valószínűleg hallunk majd a különös technikával dolgozó designerről a feldühödött PETA-tól is a közeljövőben.

Ön mit gondol, a fiatal tervezőnőnek elment az esze, vagy úgy gondolja, hogy Divya lesz a CFDA (Amerikai Divattervezők Tanácsa) legújabb kedvenc designere a szezonban? Szavazzon, menő vagy ciki kitömött állatokat viselni a cipőnkön?

Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (2179) (2537) Ciki!
Mustra