OFFLINE

A nő, aki 365 napon át csak használtruhát hordott

2013. szeptember 8., vasárnap 10:52

A környezet fenntarthathatósága mellett kiállni nemes ügy, de sokszor a hangazatos szavakon túl nem sok minden történik. A H&M ruhavisszavételi akcióján kívül érdemes megjegyeznünk Christina Dean nevét, ő volt ugyanis az a hölgy, aki nem kevesebbet vállalt, mint hogy egy éven keresztül minden nap – a fehérneműjét és cipőjét leszámítva – használt, mások által levetett és feleslegessé vált ruhákat visel majd.

Érdemes ezen amúgy elgondolkodni: sokszor, ha vágyunk egy ruhadarabra, akkor reflexszerűen az üzletekbe megyünk és kevésszer jut eszünkbe, hogy turkálókat látogassunk meg. Konkrét ruhadarabnál (tweed blézert szeretnénk vagy egy répafazonú fekete nadrágot, stb.) persze nehéz pont azt megtalálni a használtruha-üzletekben, amire vágyunk, de ha csak frissíteni szeretnénk a gardróbunk tartalmán, akkor nyugodtan vegyük feléjük az irányt. A Daily Mailtől megtudtuk, hogy Dean minden napját fotóval dokumentálta és eláruljuk azt is, hogyan válogatta össze a szettjeit.

Immáron kilencedik hónapja, hogy a nő nem vett magának új ruhát: 2013-ban havonta egyszer, stylist kíséretében látogatja meg az egyik legnagyobb használtruha-lerakatot, ahol kiválasztják azokat a ruhadarabokat, amelyeket – különböző koncepciók alapján – a következő hónapban hordani fog majd. Ugyanúgy láthatunk tőle kreatív, DIY megoldásokat is, mint öltözéket a klasszikus kis fekete ruhával a középpontban vagy tetőtől talpig hippi szerelést.

Ön bevállalna egy ilyet?

 • 1169
  Így élek rég, rólam miért nem írnak cikket?
 • 474
  Naná, bármikor!
 • 402
  Szívesen, de, nem lenne türelmem turkálni.
 • 229
  Nem, nem járok ilyen üzletekbe.

Az Instagram-profiljára kattintva láthatjuk, hogy milyen szetteket sikerült neki és tanácsadójának megálmodnia az év első nyolc hónapjában és őszintén bevalljuk, ha nem tudunk a projekt hátteréről, meg nem mondtuk volna, hogy ezek kizárólag használt holmik.

Dean egyik kedvenc találata a kockás Ralph Lauren-inge és azt is elmondta, az adta meg az első löketet, amikor a saját szemével látta, hogy több mint 200 tonna, még felhasználható ruhát a hulladéklerakóba szállítottak. "Az Egyesült Királyságban tízezer ruha köt ki a szemétdombokon, ötpercenként" – mesélte szomorúan. A projekt végén szeretné eladni a ruháinak nagy részét, hogy bevételt szerezzen cége, a ReDress számára, ami 2011-ben megnyerte az EcoChic díjat.

Christina Dean Instagramján mutatja meg, hogy aznap éppen hogy öltözött fel.
Christina Dean Instagramján mutatja meg, hogy aznap éppen hogy öltözött fel.
Fotó: Instagram / GetReDressed

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta