OFFLINE

Így hordták a rózsaszínt az elmúlt 60 évben

2013. szeptember 5., csütörtök 18:27

Nemrég számoltunk be arról, hogy a rózsaszín a grunge stílus és a virágminták mellett a 2013-as őszi-téli szezon egyik fő trendje. Az évről-évre megújuló árnyalat igazi túlélője és visszatérője a divatvilágnak. A szerethető, kislánykor hangulatát idéző szín nagy népszerűségnek örvendett már az ötvenes-hatvanas években is a divatmániás nők körében.

Az évtizedek óta töretlenül menő színnek több árnyalata és fazonja is divatban volt az elmúlt időszakban. A negyvenes években hordták fehér csipkével és széles karimájú szalmakalappal kombinálva, az ötvenes évek elején pedig még szénsavmentes narancslevet is reklámoztak rózsaszín ruhába öltözött modellel. 1955-ben a kor ikonjait, például Grace Kellyt és Katherine Hepburnt is lencsevégre kapták pink szettben.

A hatvanas években olyan angol modell-legendák jártak rózsaszínben, mint Jean Shrimpton vagy Twiggy, Barbra Streisand pedig viselt fukszia-rózsaszín szatén ruhát és pink-kockás kabátot is azokban az években, de divatban volt az ujjatlan fazonú, illetve a kötött anyagból készült púderrózsaszín ruha is.

A nyolcvanas években már trendi volt fehér kiegészítők helyett arannyal kombinálni,a kilencvenes években pedig Christian Dior klasszikus Barbie baba ruhát mutatott be az haute couture héten. Nézze meg az óriásgalériában, hogyan alakult a pink sorsa, és hogyan viselte Diana hercegnő, Grace Kelly vagy Twiggy a lányos színt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta