Xanax és Vicodin feliratos pulóver: menő vagy ciki?

Függőséget okozó gyógyszereket népszerűsít a Kitson!
Függőséget okozó gyógyszereket népszerűsít a Kitson!

A munkanélküli feliratos kasmír pulóvereivel botrányt keltő francia márka, a Le Léon után egy Los Angeles-i stílust képviselő brand, a Kitson is úgy gondolta, hogy hangzatos feliratokkal látja el legújabb kollekciójának néhány darabját.

A Kim Kardashiant, Heidi Klumot vagy Alicia Keyst is ügyfelei között tudó márkát a TMZ jelentése szerint amiatt perlik, mert őszi-téli pulóvereik hátára három, kemény függőséget okozó gyógyszer nevét nyomták rá, melyre nem kaptak engedélyt semmilyen orvosi szervezettől sem. – írja a huffingtonpost.com.

A vényköteles Vicodin, szorongásoldó és izomlazító Xanax illetve az amfetaminszármazékként nyilvántartott Adderrall feliratú felsőket a márka 98 dollárért, 22.215 forintért árulja online boltjában, emiatt jogsértő védjegybitorlásért perelik a tulajdonosokat.

„Ez egy komoly probléma, aminek meglesznek a jogi következményei. Azt szeretnénk elérni, hogy a ruházati cég ne próbáljon eladni ilyen jellegű termékeket. Mi ebben nem vettünk részt és nem is hagytuk jóvá azt, hogy az Adderall segítségével adja el a márka a terméket. A gyógyszert dicsőítő márka visszaélt a termékünkkel” – nyilatkozta az Adderall egyik képviselője.

Egy másik szervezet, a The Medicine Abuse Project sem volt elragadtatva attól, hogy a Kitson kizárólag receptre kapható gyógyszerekkel kívánja népszerűsíteni magát. A társaság annak ellenére nem ért egyet azzal, hogy a márka lelkiismeret-furdalás nélkül kínálja termékeit, hogy tisztában vannak azzal a ténnyel, miszerint a Kitson a bevétel egy részét a kábítószer-ellenes szervezetnek, a Drugfree.org-nak ajánlotta fel.

Ön mit gondol, menő függőséget okozó gyógyszerneveket viselni a hátunkon, vagy egyáltalán nem találja mulatságosnak a márka figyelemfelkeltő ötletét, akkor sem, ha jótékonykodni akarnak vele? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1780) (1634) Ciki!
Mustra