7 dolog, amire ügyeljünk, mielőtt bulizni indulunk

Nincsen az sehol kőbe vésve, hogy mit illik és mit nem akkor, amikor szórakozni indulunk, de azért van pár íratlan alapszabály, amit nem árt betartani ahhoz, hogy jó benyomást keltsünk társaságban és mi is jól érezzük magunkat. Az outsapop.com szerkesztői saját tapasztalataik alapján összeállítottak egy listát arról, hogy miket tartsunk fejben ha elindulunk az éjszakába.

1. Mosolyogjon!

A mosoly sosem megy ki a divatból – elcsépelt mondás, de igaz. Nyitottabbnak, boldogabbnak és szebbnek tűnhetünk, ha nem duzzogva ülünk egy sarokban, hanem rámosolygunk a társaságban lévőkre. De a mosollyal is bánjunk csínján, ugyanis a hamis, erőltetett gesztust könnyen ki lehet szúrni a tömegben. A legmeggyőzőbb mosoly a szemünkből olvasható ki, általában bizalomgerjesztő ember benyomását kelti az, akinek vidám a tekintete.

2. Fontos a jó testtartás

A legszebb és legdrágább estélyi ruha sem fog jól állni rajtunk, ha nem tudjuk megfelelően viselni. A helyes testtartás határozza meg, hogy hogyan nézünk ki egy ruhában. Próbálja ki otthon, hogy milyen a testtartása amikor áll, vagy amikor ül. A görnyedt tartás senkinek nem imponál, lazítsa el kicsit a vállát, ha túl feszültnek érzi magát. Ügyeljen rá, hogy fejét felemelve, egyenesen üljön és ne tolja ki a hasát, ha túl szűk a koktélruha!

Snooki és a Jersey Shore szereplői meg a testtartás.
Snooki és a Jersey Shore szereplői meg a testtartás.

3. Ne villantsa ki mindenét!

A legstílusosabb divatikonok sosem arról voltak híresek, hogy túl szűk vagy túl kivágott ruhát viseltek volna. Egy ruhának elég szűknek kell lenni ahhoz, hogy megmutassa nőiességünket, de elég lazának is kell lennie ahhoz, hogy mene tűnjünk kötözött sonkának. Az alkalmi ruha soha nem lehet olyan rövid, hogy kivillanjon alóla a fehérneműnk. Egy jól illeszkedő darabban kényelmesen tudunk mozogni és még levegőt is kapunk.

Ha kétséges a szoknya, vagy ruha hossza, álljon otthon háttal a tükörnek és hajoljon előre. Ha látja a fehérneműjét a lába között, akkor mások is látni fogják azt. Tanácsos a ruhával megegyező színű melltartót és alsóneműt választani. Ha úgy gondolja, hogy ruhája túl kivágott az alkalomhoz, a tükrös módszerrel ezt a problémát is hamar orvosolhatja. Üljön szembe a tükörrel és hajoljon előre. Amennyiben túl soknak találná a látványt, akkor az másoknak is fel fog tűnni.

4. Válasszon kényelmes cipőt!

Nehéz megérteni azokat a nőket, akik csak azért viselnek kényelmetlen cipőt, mert az jól néz ki. Ha a cipő kinyírja a lábunkat egy óra elteltével, az nem jó. Először a testtartással lesznek gondjaink, majd a mosollyal. Az emberek nem tudnak hitelesen mosolyogni, ha fáj valamilyük. Mindannyian láttunk már társaságban olyan nőt, akik szörnyekké alakult és folyamatosan panaszkodott, mert nem a megfelelő cipőben lépett ki az ajtón.

Ha mégis a szép cipő mellett döntene, készítsen be magának egy tartalék lábbelit, vagy legalább egy ragtapaszt arra az esetre, ha rosszra fordulnának a dolgok. Ha a cipő kényelmes, akkor táncolni is lehet benne, ami elengedhetetlen része egy sikeres éjszakának. Soha ne vessen be új cipőt semmilyen eseményre sem, tegyen benne előtte pár kört a ház körül előző nap, így könnyen meggyőződhet arról, hogy kibírja e benne az éjszakát vagy sem. További kiegészítőként újítson be egy kalapot vagy fejdíszt, ami az egyik legmenőbb kiegészítőnek számít majd az őszi szezonban.

model-falls-on-runway-o.gif

5. Óvatosan a parfümmel!

Soha nem kelt jó benyomást, ha illatfelhőt hagyunk magunk után. Valóban nagyon bosszantó, amikor egy terem bűzlik a különböző virág és fűszer illatoktól. Ráadásul a társalgásból is kihagyhatatlan téma ilyenkor, hogy ki milyen parfümre esküszik és melyiket nem fújná magára soha. Bőven elég pár csepp a fülünk mögé és a csuklónkra ahhoz, hogy jó illatot árasszunk.

6. Biztosítótű

Minden alkalommal tartsunk magunknál biztosítótűt, bármikor jól jöhet. Nem foglal sok helyet sem a pénztárcában sem a zsebben, viszont életmentő lehet, ha szükséges. Akár nekünk, akár valaki másnak.

7. Lazuljon el!

„Az emberek nem úgy gondolnak rád, mint ahogy te magadra” – írta egyszer Olivia Joule. Szóval ha pesto ment a fogunk közé, lyukas a harisnyánk vagy WC-papír ragadt a cipősarkunkra, kezeljük nyitottan a dolgot. Adjuk meg az esélyt magunknak, hogy rajtunk kívül senki nem vette észre a bakikat. Ne a trendeket kövesse, döntse el, hogy mit akar kifejezni azzal amit visel és úgy fogják látni mások is!

Ennyire azért ne lazuljon el!
Ennyire azért ne lazuljon el!
Oszd meg másokkal is!
Mustra