OFFLINE

Ilyen egy indonéz divatkarnevál

2013. augusztus 28., szerda 14:43

A kelet-jávai Jemberben évente megrendezett Divatkarnevál a város évfordulójának provinciális ünnepléséből nőtte ki magát világszintű eseménnyé. 2003-ban Dynand Fariz divattervező változtatta bemutatóját karnevállá augusztus végén, azóta az esemény tényleg inkább hasonlít a riói karneválra, mint egy bemutatóra, pedig a cél még mindig a divattrendek indonéz kulturális örökségével való keverése – írja az indonesia.travel. A Jember Fashion Carnival jelenleg a világ negyedik legjobb karneváljának számít, a New Orleans-i Mardi Gras, a riói karnevál és a kölni Fastnacht előzi csak meg a sorban (és a Notting Hill milliós karneválja állítólag sehol sincsen ehhez képest).

A Jember Fashion Carnaval során a város 3,6 kilométeres főutcája kifutóvá alakul, bár igazából a felvonuló ruhák nálunk inkább karneváli jelmeznek minősülnek, a divatheteken látott, karótnyelt modelleken bemutatott szürke ruhákhoz nem sok közük van a mi szemünkben. Az idei tematika címe ArTechsion (art, technologie, illusion) és 10 különböző stílusú szekcióba lehetett készülni (például pók, Tibet, art deco, polip, méhecske, Velence, etc.).

A legtöbb résztvevő divattervező-tanonc, építész, modell, művész, és egy éven át készül a divatkarneválra, ami előtt kap egy kis mozgás- smink- és énekoktatást – a szervezők ezzel biztosítják, hogy a felvonuláson minden rendben legyen. A szervezők döntik el azt is, ki milyen kategóriában indulhat, a kategóriák legjobbjai pedig értékes díjakat nyernek. Nézze meg galériánkban, hogy néz ki a gyakorlatban egy igazi színes divatkarnevál!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta