no

Sétáljon kismamapocakba ültetett palántával!

Alice Kim nemrég végzett a Kingston Egyetemen, máris elkészült második nagyszabású, „Plant Pregnancy” elnevezésű projectjével. A kismama-pocakra hajazó, átlátszó műanyag mellénnyel a designer azt kívánja prezentálni a közönség felé, hogy egy fiatal palántának is annyi türelemre és törődésre van szüksége, mint a méhben fejlődő magzatnak – írja a dezeen.com.

A „hasban” fejlődő, földbe ültetett növény súlya szimulálja egy gyermek tömegét. Kim szerint ez egy kötelék közte és a növénye között, állítása szerint lába ugyanúgy elfáradt a növény cipeléstől, mint a terhes nőknek.

„A növények fejlődése és a születés között nagyon sok a hasonlóság, ugyanaz a növekedési folyamat, mint az embernél. Nem értékeljük eléggé, amit a növények adnak nekünk” – összegezte munkáját Alice Kim, aki továbbgondolva a kismama-hasat, a kihordás utáni szakaszra egy babakocsit is készített csemetéjének, melyben délutáni sétára lehet vinni a féltve őrzött növényt.

Ön szerint menő a terheshas-mellény, vagy cikinek találja, hogy így hívja fel a művész a figyelmet a környezetvédelemre? Ön esetleg hordana is hasán palántát? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
no
Menő! (1362) (1736) Ciki!
Mustra