Keresztény ruhamárkába szállt be a Victoria's Secret modell

A huszonhárom éves Kylie Bisutti résztulajdonosa lett a God Inspired Fashionnek, azaz az Isten Sugalmazta Divatnak, ami ruhákat és kiegészítőket kínál nőknek, férfiaknak és gyerekeknek egyaránt. Hogy mégis mitől lesz egy ruhadarab ennyire fennkölt? Nagyon egyszerű: bibliai idézeteket tesznek rá! A cég szűk farmerektől a sapkákig mindent árul. Ezek a ruhák és kiegészítők szerintük abban is segítenek, hogy Isten szavai eljussanak az iskolákba. A cég igazgatója, Angie Frost kiemelte, hogy hiába kötelező sok helyen az egyenruha, a diákoknak nem tilthatják meg, hogy kifejezzék a vallásukat az öltözködésükkel.

Bisutti azért hagyta ott a modellkedést, mert ütközött a vallásosságával. Egy húsdarabnak érezte magát a szakmában, írta a könyvében, aminek azt az alcímet adta, hogy: "Victoria's Secret modellből példaképpé válni". "A God Inspired Fashion lényege, hogy terjeszti Isten szavát, hogy a keresztényeknek könnyebben oszthassák meg a vallásukat és Isten szeretetét. "Erre van most a világnak szüksége" - mondta a lány. A dolgot egyébként a Victoria's Secret nem hagyta annyiban, közölték, hogy Bisutti soha nem volt hivatalos angyal, csak megnyert egy amatőr modellversenyt 2009-ben, és azóta nem is dolgoztak együtt.

tn 480 7966f8e8d18d973a6e91990c423b8b81.png.png

Nem ő az első Victoria's Secret modell, aki a szakmát gyalázza. A huszonöt éves Cameron Russell az év elején egy előadásban fejtegette, hogy nem ajánlja senkinek a dolgot. "Sok fiatal lány kérdezi tőlem, hogyan lehetne modell, de én visszatartanám őket ettől a felszínes életmódtól" - mondta, és tanulásra bíztatott inkább. Russell arról is beszélt, hogy modellszakma nem csak az ifjúságról és a szimmetriáról szól, hanem a magas, karcsú alakról és a fehér bőrről. „Persze, vannak olyanok, mint Naomi, Tyra, Joan Smalls vagy Liu Wen. De az igazság az, hogy 2007-ban 677 modellből csak 27 volt nem fehér bőrű a kifutón, ami kevesebb, mint négy százalék."

A ruhaválasztékot szemlélve viszonylag könnyen bele lehet hülyülni az ördögüzős hangulatba. 30 dollárért, azaz kábé hétezer forintért például olyan vörös gyerekinget árulnak, aminek az "Állj ellen az ördögnek" fantázianevet adták. A kínálatban egyébként egymást érik a feszülősebbnél feszülősebb pólók és nadrágok (hasonló értékben), amiken mind-mind legalább annyi szerepel, hogy "hit" vagy "erő" illetve "kitartás". És itt persze nem azért méltatlankodunk, mert egy hívő katolikus nem öltözhet dögösen, hanem azért, mert ez így a legkínosabb álszenteskedés. A "Szeresd az ellenséged" feszülős farmer is minimum pikáns.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek