no

Visszatért a rózsaszín, így hordja 2013-ban!

Az elmúlt pár szezonban hanyagolták kollekciójukból a rózsaszínt a divatházak, a hagyományosan lányos szín helyét inkább a kék, sárga, piros és a pasztell színek váltották fel a kifutókon. Ruhák helyett inkább a hajtrendekben jelent meg a fakópink árnyalat, ilyen frizurával lófrált a tavalyi évben Lady Gaga, Kate Moss és Will Smith lánya is.

Idén azonban több tervező is átgondolta a főleg óvodásoknak való színt, és számos árnyalatban piacra dobta felnőtt vásárlóközönségének, a divatmagazinok szerkesztői pedig címlapjaikon bátorítanak a feltűnő szín bevállalására – írja a huffingtonpost.com.

Nem mindegy, hogy a rózsaszín melyik árnyalatát választjuk munkahelyre, kerti partira vagy kiöltözős eseményre. Tetőtől-talpig rózsaszínben például nem ajánlott munkába menni, napközben inkább kombináljuk a pinket szürkével, feketével, barnával vagy fehérrel. Koktélpartira azonban bátran felvehetünk egy csipkés rózsaszín ruhát testszínű magassarkúval. Idén a ruhák mellett a legtöbb fast fashion üzletben kapható menő rózsaszín cipő és táska is, a Stradivariusban például a leárazásnak köszönhetően egy fukszia-rózsaszín balerina cipő csak 2995 forintba kerül.

A Valentinónak, a Mulberrynek, a Miu Miu-nak vagy Stella McCartney-nak köszönhetően 2013-ban bátran viselhetünk cukorkarózsaszín, magenta, pink és púderrózsaszín árnyalatokat is. Kapható rózsaszínben motoroskabáttól a hipster-nadrágon át a túlméretezett gyapjúkabátig és bőrszoknyáig minden.

A divathéten bemutatott pink felhozatalból nagy kedvencünk volt a Prada sötétrózsaszín bőrszoknyája és a Valentino karkötő ujjú kabátja, illetve Emilia Wickstead szatén cipője. Az őszi szezon egyik nagy slágerének számító férfias szabású kabátot a Zarában is be lehet szerezni sápadtrózsaszínben 55.995 forintért. Nézze meg a galériában, hogyan hordják a rózsaszínt a hírességek és milyen a választék a hazai üzletekben!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra