no

Ez lesz a farmerdivat ősszel

Nem csak a fast fashion boltok és a designerek, hanem a farmermárkák is külön kollekcióval készülnek minden szezonra. A farmeranyaggal és a fazonokkal is trükköznek, egyre több az alakkiemelő nadrág a piacon, a férfiak már vehetnek víztaszító gatyát is, a nők pedig steppelt farmerszoknyát. Nézze meg a Gas, a Levi’s és a Wrangler új termékeit a folytatásban!

Gas

A Gas ugyan mindig hangsúlyozza sajtóközleményeiben, hogy „DNS-e és fő alappillére a farmer”, mégis egyre több olyan szettet látunk a márka sajtónak tartott bemutatóin, melyek alig tartalmaznak farmert. A Gas kollekciói egyre elegánsabbak, sok olyan összeállítást láttunk, mely irodába is bátran hordható. A nyúlszőr kabátok mellett (szerencsére) már az eco vonalat is hozzák, a műszőrme kabátokat „ecoszőrme teddy kabátnak”, a rugalmas műbőrnadrágot „eco leathernek” nevezik. A virágos kötött pulcsik és decens ingek mellett persze vannak farmerek is, újdonság a nyomott mintás farmeringek tömege és a steppelés, melyet a márka szoknyán és farmerkabáton is kipróbált a szezonban. Nekünk a női tollkabátok, az új táskakollekció és a vékony, nomád stílusú férfikabátok is tetszenek, nézze meg a galériában ön is az elég drágára árazott kínálatot!

Wrangler

A Wrangler ebben a szezonban a férfiaknak nyújt izgalmas újítást, vízlepergető farmert. A Denim Performance nadrágokat Kimi Raikkönnennel reklámozzák: a zsebek dupla anyagból készültek, hátul rejtett útlevéltartó zseb található, az első zsebbe kényelmesen belefér egy nagyobb mobil is. Raikkönnennek egyébként jól áll a szerelőműhely, vicces, hogy a Levi’s is oda képzelte el biciklis férfikollekciójának modelleit. A Wranglernél amúgy huszonpárezerért kapunk farmert, ami már majdnem olcsónak tűnik az olasz Gas után.

Levi's

A Levi’s ősszel Tokiót és Texast képzelte bele farmerkollekciójába: jóval több farmeres szettet láttunk a márka sajtóbemutatóján, mint a Gas-nél, és bár a western hangulatot éreztük a szalmabálákkal berendezett bárban, a japán stílus kevésbé jött át. Egyes farmeringek origamiszerűen hajtott vállában fedeztük fel a keleti hatást, illetve a széles karrészű kimonó-farmerdzsekiben, ami nem lett a kedvencünk. Emellett a női vonalon újdonság az alakkövető, -kiemelő Revel farmer, mely a Curve ID legújabb verziója –betétek nélkül csinál jobb feneket, szebb alakot. A női kollekcióban sok a fehér blúz és persze a kék farmer is, de egyre több a szín a Levi’s-nél is. Árakat sajnos nem tudunk mondani, de ha abból indulunk ki, hogy a női farmerek tavaly 20-25 forint körül jártak, a bőrdzsekik pedig a 100 ezres határt súrolták, lehet sejtésünk arról, idén mire számíthatunk. A galériában megtalálja a férfikollekció darabjait is, kattintson!

+1: A Bershka jeggingse 2995 forintért

Teljesen véletlenül futottunk bele a szezon valószínűleg legolcsóbb farmerébe: na jó, farmerszerű nadrágjába, jeggingsébe. A Bershka 2995 forintos áron kínál skinny fazonú, vékony, rugalmas anyagú sötétkék nadrágot. A leárazás nélkül is különösen olcsó nadrág nem szerepel a cég honlapján, de az Allée-ban hegyekben állt, minden méretből volt még. Persze esélyes, hogy nem bír ki éveket – nekem van még olyan Levi's-em, amit anyámtól örököltem –, valószínűleg a kambodzsai gyárban, ahol készült, nem törekedtek környezetvédő technikákra, nem reklámozzák sztármodellek, nincs mögötte különösebb tervezői filozófia, nem alakkiemelő/tökéletesítő, de 2995 forint. És farmernak néz ki.

Felpróbálva kényelmesnek tűnt, jól is áll, megvettem, még az sem akadályozott meg, hogy az ilyesmivel nagyon szkeptikus vagyok: mi van, ha irritációt okozó penészölővel kezelték, mi van, ha gyermekmunkások varrták, ha a színe megfogja a bőröm? De akkor is: 2995 forint... Ha egy hónapnyi hordás után leesik rólam, megírom majd azt is. Valószínűleg nem fog, vettem már nem egy nadrágot az Inditex boltokban, leárazva 3000 forintért és teljes áron 6000 forintért is, és mind megvan évek óta, hordható állapotban. Míg kiderül, ez a gatya beválik-e, nézze meg alábbi minigalériában az anyagösszetételét is!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra