Újra divatba jöttek a kilencvenes évek szerelései

Egyre több divatszakember mondja ki nyilvánosan, hogy újra divatba jött a kilencvenes évek. Az elmúlt pár hónapban csak feltételezéseket lehetett hallani a témában, de a fesztiválszezon vége felé egyre egyértelműbbé válik, hogy 2013 tavaszának és nyarának legnagyobb trendje a kockás flaneling volt motoros bakanccsal, és ez marad őszre is.

A kilencvenes évek visszatérését már a Google-keresések is bizonyítják – írja a huffingtonpost.com. A Google 'shopping' blogjának keresője egyértelműen megerősíti, hogy melyek azok a trendek, amik végigsöpörtek a világban az elmúlt időszakban. Az adatokon természetesen nem lepődtünk meg annyira, hiszen az elmúlt hónapok divatanyagai és a hírességekről lőtt képek is alátámasztják, a felvetést, miszerint újra divatba jött a kilencvenes évek.

A Google találatok szerint haspólóra 110 százalékkal többen kerestek rá 2013 júliusában, mint 2012 júliusában, míg ugyanebben az időszakban a magasított derekú farmerre 120 százalékkal többen voltak kíváncsiak. Márványmintás rövidnadrágra egy év alatt 50 százalékkal, a grunge stílusra 80 százalékkal, a kalapokra pedig 120 százalékkal többen kerestek rá, mint 2012 nyarán.

A tervezők akár elismerik, akár nem, nagyon úgy tűnik, hogy visszavezettek minket a kilencvenes évekbe. Természetesen már pár szezonnal ezelőtt lehetett érezni a stílusváltás előszelét, amikor a 2011-es divathéten Alexander Wang és Marc Jacobs is beépítette őszi-téli kollekciójába a húsz évvel ezelőtti trendek fő vonalait, például a a lyukas kötött pulóvert vagy a szaténnadrágot. Sőt, a designerek még a kifutóra is kiküldték a kilencvenes évek veterán modelljeit az elmúlt pár szezonban.

A Saint Laurent tavalyi showján pedig Hedi Slimane tervező már nem csak utalt rá, hanem határozottan kijelentette, hogy divatba jött a kilencvenes évek. Nézze meg a galériában, hogyan öltözködtek a hírességek húsz évvel ezelőtt, és melyek azok a fő irányzatok, amiket nem szeretnénk, ha visszatérnének a hétköznapokba!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek