OFFLINE

Újra divatba jöttek a kilencvenes évek szerelései

2013. augusztus 18., vasárnap 12:57

Egyre több divatszakember mondja ki nyilvánosan, hogy újra divatba jött a kilencvenes évek. Az elmúlt pár hónapban csak feltételezéseket lehetett hallani a témában, de a fesztiválszezon vége felé egyre egyértelműbbé válik, hogy 2013 tavaszának és nyarának legnagyobb trendje a kockás flaneling volt motoros bakanccsal, és ez marad őszre is.

A kilencvenes évek visszatérését már a Google-keresések is bizonyítják – írja a huffingtonpost.com. A Google 'shopping' blogjának keresője egyértelműen megerősíti, hogy melyek azok a trendek, amik végigsöpörtek a világban az elmúlt időszakban. Az adatokon természetesen nem lepődtünk meg annyira, hiszen az elmúlt hónapok divatanyagai és a hírességekről lőtt képek is alátámasztják, a felvetést, miszerint újra divatba jött a kilencvenes évek.

A Google találatok szerint haspólóra 110 százalékkal többen kerestek rá 2013 júliusában, mint 2012 júliusában, míg ugyanebben az időszakban a magasított derekú farmerre 120 százalékkal többen voltak kíváncsiak. Márványmintás rövidnadrágra egy év alatt 50 százalékkal, a grunge stílusra 80 százalékkal, a kalapokra pedig 120 százalékkal többen kerestek rá, mint 2012 nyarán.

A tervezők akár elismerik, akár nem, nagyon úgy tűnik, hogy visszavezettek minket a kilencvenes évekbe. Természetesen már pár szezonnal ezelőtt lehetett érezni a stílusváltás előszelét, amikor a 2011-es divathéten Alexander Wang és Marc Jacobs is beépítette őszi-téli kollekciójába a húsz évvel ezelőtti trendek fő vonalait, például a a lyukas kötött pulóvert vagy a szaténnadrágot. Sőt, a designerek még a kifutóra is kiküldték a kilencvenes évek veterán modelljeit az elmúlt pár szezonban.

A Saint Laurent tavalyi showján pedig Hedi Slimane tervező már nem csak utalt rá, hanem határozottan kijelentette, hogy divatba jött a kilencvenes évek. Nézze meg a galériában, hogyan öltözködtek a hírességek húsz évvel ezelőtt, és melyek azok a fő irányzatok, amiket nem szeretnénk, ha visszatérnének a hétköznapokba!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta