3 férfi, akiktől a pasija is tanulhatna

A divatblogokat böngészve remekül múlathatjuk az időt és számos alkalommal hasznos ötletekkel, tippekkel távozhatunk egy-egy blogger oldaláról. Nagyon sokszor előfordul viszont az, hogy középkorú férfiként nehezebb dolgunk van: az összeállítások vagy még a fiatalok számára is túl bohémak vagy csak egyszerűen annyira harsányak, hogy nem tudjuk átemelni a stílusjegyeiket a mi ruhatárunkba.

Vannak szerencsére azonban olyan stílusikonok is, akik betömik ezt a rést és olyan szetteket mutatnak be, amik abszolút hordhatóak akkor is, ha 30 feletti magyar pasik vagyunk. Közülük válogattunk most ebbe a posztba; reméljük, hogy a hétköznapi elegancia önnek is a kedvére van és ha úgy alakul, barátja vagy férje számára is hasznos tippekkel lesz gazdagabb. Megmutatjuk az adott blogger stílusára jellemző jegyeket és azt is, melyik boltokból szerezheti be a hozzávalókat.

Itthon is megfigyelhető, hogy a középkorú férfiak már valami pluszra vágynak és szeretnének kilépni a mindennapi farmer-póló páros bűvköréből. Nem elég bátrak viszont a kísérletezéshez, hiszen úgy gondolják, hogy könnyen nevetségessé válhatnak. Ilyenkor jön legjobban egy segítő példa, ami nemcsak inspirál, de hasznosítható ötleteket is ad. Brian Sacawa, Tim Melideo és Marcel D. Floruss neve nem biztos, hogy eddig ismerősen csengett, de reméljük, hogy a poszt elolvasása után új kedvencekre talál bennük.

Brian Sacawa és a HeSpokeStyle

Brian Sacawa az archívum szerint 2013 februárja óta vezeti tanácsadó és stílusát bemutató oldalát. Mi pár hónappal ezelőtt fedeztük fel őt, szinte rögtön az RSS-olvasónkban landolt és azóta is figyelemmel kísérjük a legújabb posztjait. Ő a 21. századi úriember, aki mindig kifogástalanul jelenik meg - ne ijedjünk meg, ez nem egyenlő azzal, hogy kizárólag háromrészes öltönyben láthatjuk viszont.

Remekül keveri a stílusokat és abban biztosak lehetünk, hogy ha egy farmering-chino nadrág páros mellett dönt, azt is hibátlanul kivitelezi és csempész bele egy kis pluszt. Az összeállítások nagy részét a zakói és – a nyárnak köszönhetően – fehér nadrágjai teszik ki; remek ihletforrás tehát azoknak, akiknek a melegebb hónapokban is megköveteli a munkája a formális viseletet, vagy éppen esküvőre készül, ahol az ifjú pár kérésére kötöttebb a dress code. A blogja abszolút letisztult és átlátható, hamar megtaláljuk, ha célirányosan keresünk valamit, de akkor is kényelmes a felület, ha csak böngészni szeretnénk. Galériánkban mutatjuk a kedvenc összeállításainkat tőle és összeállítottunk egy szettet a boltok kínálatából.

Tim Melideo és a StayClassic

Tim Melideo hivatását tekintve fotós, Los Angeles-ben él és ő is blogján mutatja be minden nap, hogy mit viselt. Stílusát tekintve köztes átmenet: ugyanúgy megtalálhatóak ruhatárában a makulátlan öltönyök, ahogyan a szinte kötelező darabként számon tartott kockás ing vagy igényesen szaggatott farmer is. A bőr- mellett megfér a sportcipő is és gyakran adódik olyan alkalom, hogy egy összeállításán belül keverednek a különböző stílusjegyek. Tökéletes példa tehát azok számára, akik szeretnek változatosan öltözni és a munkahelyük ezt lehetővé is teszi. Ha nemcsak a róla készült képekre, hanem az általa lőtt fotókra is kíváncsi, akkor Tim Melideo fotóblogját ide kattintva érheti el.

Marcel D. Floruss és a OneDapperStreet

Igaz, hogy a posztunkat a 30 év feletti férfiaknak szánjuk, de Marcel D. Floruss 21 évesen is olyan stílusérzékkel rendelkezik, hogy még így is inspirálhatja azokat, akik kicsit fogékonyabbak a változatos öltözködésre és igénylik is azt. Az ő ruhatárára abszolút a sokszínűség jellemző; megmutatja, hogy a rózsaszínt is lehet úgy hordani, hogy ne legyünk 2013-as Ken babák és azt is, hogy a férfiaknak sem kell száműzniük azokat az árnyalatokat, amiket leginkább a hölgyeken láttunk eddig.

Oszd meg másokkal is!
Mustra