OFFLINE

A New Yorkert perli a Rolling Stones

2013. augusztus 16., péntek 20:42

Hírességek, zenekarok nevével, képével gyakran élnek vissza divatcégek, a múltkor Peter Fonda perelte be épp a Dolce & Gabbanát, most a német New Yorker van soron. A céget – vagy a reklámgrafikusokat – ugyanis annyira megihlette a Rolling Stones nyelvöltős logója, hogy mindenképpen szerették volna viszontlátni az akciós plakátjukon.

Így is tettek, a Vörösmarty téri New Yorker oldalán is nyelvek hirdették a 70%-os akciót, a rockbanda pedig nem volt rest, a hatóságokhoz fordult és feljelentette a kereskedőt, mert szerintük visszaélt az egyik ismertetőjegyükkel. Nem kevés összegről van szó, a zenekar ügyvédei 74 millió forintnyi dollárt kérnek kárpótlásul és közel 6 millió forintos (25500 dolláros) bírsággal is sújtanák a céget, tudhatjuk meg a Contactmusic cikkéből.

Ön szerint jogos a Rolling Stones felháborodása?

  • 146
    Persze, abszolút!
  • 88
    Dehogy, csak újabb hiszti.

Az üggyel kapcsolatban nyilatkozott a cég vezérigazgatója is. "A nyelv nem csak a Stones védjegye. A posztereket, amiken felbukkantak, a kreatív osztályunk tervezte. Nem engedjük, hogy a banda kisajátítsa azt" – mondta nem túl szimpatikusan Fritz Knapp. Ennek ellenére az üzletben dolgozó személyzetnek a közelmúltban el kellett távolítaniuk 800 posztert és több mint 3000 ruhadarabot, melyeket az ominózus szimbólummal hirdettek.

Megnéztük, a Vörösmarty téri üzletben nem maradt nyoma a nyelves fiaskónak, így ebben a német lapban tudják megnézni, milyen volt a boltok kirakata, ide kattintva. Mondjuk kicsit furcsa, hogy míg az üzlet van leárazott holmikkal, a kirakatban erre semmi nem utal – nézze meg fenti minigalériában, hogy néz most ki egy New Yorker üzlet!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta