OFFLINE

Elhatárolódik műanyag klumpáitól a Crocs

2013. augusztus 13., kedd 15:26

A Crocs klumpához hasonlító, műanyag surranóinak sikerére valószínűleg megálmodói sem számítottak anno: a pár éve még a fesztivál-szerelések egyik kulcsdarabjának számító csúnyácska papucs a márka védjegyévé vált, amit úgy tűnik, a Crocsnál egyre buzgóbban igyekeznek levetkőzni magukról. A márka most 300, a plasztik lábbelihez egyáltalán nem hasonlító fazonnal rukkol elő a következő szezonra, hogy bebiztosítsa éves profitját és megszabaduljon a skatulyától.

Akármilyen hihetetlennek is tűnik, az ikonikus műanyag klumpák csupán 47%-át adják a Crocs éves bevételének, éppen ezért a márka stabilitásának érdekében ideje volt már valami újjal is betörniük a piacra. A Bloomberg Businessweek szerint a vállalat feje, John McCarvel minden erejével azon van, hogy megduplázza cége éves bevételét, amit most azzal próbál elérni, hogy a kényelmes, viszont elég csúnya dizájn-papucsokat az üzletek hátuljába száműzi és a kirakatokat a legújabb Crocs innovációkkal tölti ki – így azok, akik esetleg még mindig műanyag klumpára vadásznak, kénytelenek megnézni a többi cipőt is a boltban.

A márka parafa szandáloktól, tornacipőktől és leopárdmintás balerináktól várja az áttörést, valamint nem csak nőknek, hanem férfiaknak és gyerekeknek is terveznek, ami alátámasztja a Crocs új mottóját, miszerint "náluk mindenki talál egy hozzá illő lábbelit." A cipők átlagosan 6 ezer forintot kóstálnak, de elérhetik akár a tizenötezres nagyságot is, bővebben a márka hivatalos weboldalán tájékozódhat.

Önnek bejönnek a Crocs új elképzelései?

  • 674
    Igen, rohanok és kifosztom a boltokat!
  • 824
    Ez talán még szörnyűbb, mint volt..

Kérdés, sikerültek-e tényleg olyan jól a Crocs legújabb kreációi, hogy elfeledtessék velünk a horribilis áron kapható, ronda műanyag klumpákat, illetve, hogy sokan lesznek-e azok, akik befektetnek a szépnek nem mondható, de kényelmes lábbelikbe. Minket egyáltalán nem győzött meg a Crocs, de azért sok sikert kívánunk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta